Издвајамо Србија

ВУЧИЋ ПРЕД ДАН ПОБЕДЕ: Видећете сутра у Никинцима колико је Србија постала снажнија и моћнија!

Премијер Србије Александар Вучић поручио је данас да ће Србија наставити да улаже у своју војску и да ће она бити само фактор одвраћања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић ће сутра присуствовати прослави Дана Војске Србије, Дана победе и Дана Европе која ће се одржати у Никинцима.

Тамо ће бити одржана вежба „Челик 2017“ на којој ће, како је рекао Вучић за телевизију Прва, ВС показати сва расположива „моћна средства“ која српска војска поседује, али и много новина.

Премијер је позвао грађане да сутра погледају војну вежбу у Никинцима.

– Људи су говорили да се ништа не дешава у војсци, али дешава се то да више немају оне грозне чизме које смо у ЈНА носили 1988-1989, већ сви имају два-три пара, имају и резервне униформе, до тога да ће ове године имати драстично веће плате него што су икада имали – рекао је Вучић.

Он је истакао и да ће ове године бити примљено још 1.300 војника и подофицира, али и да смо успели да развијемо алас ракете, на основу разговора са шеиком Мохамедом бин Заједом Ал Нахјаном.

– То ће сутра људи видети на гађању, такозване вођење ракете које драматично мењају крус и иду ка циљу којем ви управљате, видећете на гађању од десет до 12 километара, али ми то спремамо за гађање од 50 километара. Онда можете да мислите колико снажнији и моћнији постајемо – рекао је Вучић.

 

 

Извор:  Танјуг