Издвајамо Србија

ВУЧИЋ У КОЛУБАРИ: Хвала што сте увек били уз своју државу!

Ове године 250 милиона евра биће уложено у Колубару и то ће бити највећа инвестиција у Србији, изјавио је данас премијер Александар Вучић, након обиласка поља Д у Колубари

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Премијер је обишао данас Рударски басен Колубара, Поље Д у Медошевцу, где је разговарао са радницима и пожелео им срећан Празник рада, уз захвалност што су, како је рекао, увек били ту за своју државу.

– Хвала вам, када год је било тешко били сте ту за своју државу – рекао је Вучић који је у Колубару дошао са министрима енергетике, рада и привреде, Александром Антићем, Александром Вулином и Гораном Кнежевићем, као и вршиоцем дужности директора ЕПС-а Милорадом Грчићем.

Вучић је навео да се данас разговарало о томе како да се убрзају процедуре око јавних набавки, али и о регулисању статуса радника који су на привремено-повременим пословима.

Премијер и изабрани председник Србије је радницима пренео да се разговара и о заштити на раду, те набавци боље опреме.

Олакшаћемо и јавне набавке у нартедних сто дана, што је важно за раднике, а важно је и због замерки које смо имали ЕПС-у и Министарству, јер желимо да се пподигне ниво прозивидње струје, али и угља.

– Намера је да производња угља пређе 28 милиона тона, да стигнемо производњу из 2016 – поручио је премијер.

Према његовим речима, да би годишњи раст БДП био 3 одсто, у наредна три квартала мора бити 3,7 процента.

Он је пренео да је са синдикатом било речи и о томе да радници на привремено повременим пословима добију стални радни однос.

Добро је, каже, што је незапосленост пала на 13 процаната, а циљ је да за две године падне и испод 10 одсто, односно испод просека земаља ЕУ.

Он је подсетио да је са радницима био и када је уклањана вода са копа Тамнава и данас, на празник, и да води рачуна о њиховим интересима и портребама, у складу са могућностима.

Размишља се, на пример, о даљем повећању миноималне цене рада, која је, пдосетио је, са 121 повећана на 130 динара по сату рада, а намера је да се још повећа, али мора да се разговара и са послодавцима, на Социјално-економском савету.

Извор:Танјуг