Издвајамо Србија

ЗЛОЧИНАЦ ОПЕТ ПРЕТИ: Ако постанем премијер, неће бити ЗСО, ни СРБИЈЕ на Косову!

Кандидат за косовског премијера Рамуш Харадинај изјавио је да ће поверење које буде добио од бирача и појединих политичких партија „искористити за добробит Косова, а не за партијске и политичке интересе“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Харадинај је на скупу у селу Јабланица код Ђаковице најавио да неће одступити од противљења демаркацији границе са Црном Гором, истичући да је „косовска граница на Чакору“, те да, ако буде био премијер, на Косову „неће бити места ни за Заједницу српских општина, ни за Србију“, пренели су приштински медији.

Од повратка из Француске, где је био у притвору тамошњих правосудних органа по захтеву за изручење српском правосуђу, Харадинај је пооштрио реторику према властима у Београду и Србији.

Из Француске и по повратку на Косово критиковао је и косовску власт, да би, последњих дана, променио ставове према странкама које су у Приштини формално још на власти.

Харадинај је пре недељу био категоричан и рекао да не постоји могућност да његова странка, Алијанса за будућност Косова, на изборима буде у коалицији са странкама које су биле део владајуће коалиције.

– Позивамо грађане да им својим гласовима суде за штету коју су учинили земљи. Апелујемо на грађане који нам дају поверење да спасу земљу од превирања, у које су нас увукли ДПК и ДСК – рекао је Харадинај пре недељу дана.

Супротно тим изјавама, његова АБК и Иницијатива за Косово Фатмира Лимаја потписале су касно синоћ предизборни коалициони споразум са најбројнијом странком на Косову, Демократском партијом Косова.

После предаје захтева Централној изборној комисији за регистрацију и заједнички наступ на изборима, из АБК и Иницијативе је саопштено да ће Харадинај бити кандидат коалиције за будућег премијера Косова, док се из ДПК о томе још нису изјаснили.

 

Извор: РТС