Издвајамо Србија

А ШТА ЈЕ БОНДСТИЛ?! ЧАНКУ СМЕТА ХУМАНИТАРНИ ЦЕНТАР У НИШУ: Србија је талац шпијунских игара Русије!

Лидер ЛСВ Ненад Чанак наставио је данас са антируском хистеријом, уз оцену да су изјаве портпаролке руског Министарства спољних послова Руске Федерација Марије Захарове да је руско-српски центар у Нишу само хуманитарног карактера и да су апсурдне и непојмљиве оптужбе да се ради шпијунској бази Русије „веома неубедљив покушај да се објасни карактер ове базе на југу наше државе“.

Руско-српски Хуманитарни центар у Нишу (Фото: Јутјуб)
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– ЛСВ већ дуго упозорава на негативне последице фунцкионисања ове обавештајне испоставе Русије у Србији, али нечињење наших власти омогућава представницима ове стране државе да и даље спроводе веома сумњиве активности – казао је Чанак, не нудећи, по обичају, никакве доказе за своје тврдње.

Чанак је даље истакао да , наводно, догађаји у Црној Гори и Македонији, јасно указују на разгранатост шпијунске мреже Руске федерација у нашем региону.

– Неозбиљан приступ овом проблему Србију може коштати веома много. Томислав Николић је на челу Националног савета за сарадњу са Русијом и Kином, те ЛСВ тражи да се државни органи Србије изјасне о Николићевим поступцима који веома штете интересима наше земље.

Србија је независна држава и будућа чланица Европске уније, а не губерније Марије Захарове или Владимира Путина – рекао је Чанак и додао:

– Очекујемо реакцију новоизабраног председника Србије Александра Вучића и мандатарке за састав нове Владе Ане Бранабић. Непатриотска политика Томислава Николића мора бити осуђена. У суротном, Србија ће остати талац шпијунских игара Русије.

Подсетимо и да се у кампањи за недавне председничке изборе у Чанак изјаснио да је за признавање тзв.
државе Kосово и за улазак Србије у НАТО пакт, који је пре 18 година извршио агресију на Србију, после које је део државе, Kосово и Метохија, постао део окупиране територије, којим управљају ратни злочинци Харадинај и Тачи.

 

Извор: S. Kostić  / Informer.rs