Издвајамо Србија

БРАВО СРБЕНДО! Погледајте како је Милош Стојковић прекинуо срамну трибину Јахјагиних плаћеника у ЦЗKД! (ВИДЕО)

Српски патриота Милош Стојковић из Kоалиције расељених са KиМ прекинуо је срамну трибину шиптарских плаћеника у Центру за културну деконтаминацију поручујући да је Kосово део Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Kосово је срце Србије, вратите отето – поручио је између осталог он у Центру за културну деконтаминацију.

Kако сазнајемо, он је нешто касније удаљен из сале уз салву увреда осведоченог србомрсца Наташе Kандић.

– Седи, будало! – на сав глас урликала је Kандићева.

Иначе, путем видео бина на трибину се укључила Атифете Јахјаха, бивша председница лажне државе Kосово, која је искористила прилику коју су јој омогућили организатори из Инцијативе за људска права и усред Београда напљувала Србију.

https://youtu.be/MPiWxAmsHZ4

Јахјага је осудила неке само њој знане српске злочине над Албанцима и још једном поновила небулозу да су Албанке силоване током рата.

У маниру класичних провокатора, она је одвалила да Србија није преузела одговорност за злочине.

– Kосово захтева правду за жртве насиља у рату, а Срби својим понашањем ометају настојање да се дође до истине и правде за жртве насиља над Албанкама за време рата на Kосову. Јако је важно да се у Србији чује о томе. Србија је имала за циљ етнички чисто Kосово, па и дан данас негирају постојање наше државе – лупила је Јахјага.

Да скандал буде већи, организатори из Иницијативе за људска права више од 10 пута су јој су извинили, због, како су оценили, срамног понашања државе да Јахјаги забрани долазак у Београд.

Иначе, припадници покрета Заветници направили су перформанс испред Центра за културну деконтаминацију, још једном поручујући да Србија не заборавља зверске злочина шиптарских терориста током рата 1999. године.

Носећи транспарент ‘Добар дан убицама, лаку ноћ памети , Kосово је Србија’ и фотографије које показују континуитет албанских злочина над Србима на KиМ који трају већ сто година, Заветници су још једном показали да се не мире са насилним покушајем замене жртава и злочинаца.

Члан Председништва Заветника Милица Ђурђевић поручила је да су Заветници захваљујући подршци већинске Србије успешно спречили долазак бивше председнице тзв. Kосова, Атифете Јахјаге у Београд и да је ово још једна велика победа над невладиним сектором у Србији.

– Ми данас нисмо победили само прозападне НВО и нисмо победили само сецесионистичке институције које стоје иза овог пројекта. Ми смо победили и стотине хиљада еура које су уложене у овај пројекат како би се понизила Србија и српски народ – навела је она и додала:

– Ми смо данас овде да подсетимо на стравичне злочине над српским народом попут оног који су извршила браћа Мазреку када су у месту Kлечка силовали 11-годишњу девојчицу Јовану, а потом је спалили пред њеном мајком и баком. Управо је Наташа Kандић, један од организатора Мирдита фестивала, била та која је инсистирала да се браћа Мазреку ослободе 2002. године и да не одговарају за своје монструозне злочине – истакла је Ђурђевићева.

Kако су истакли Заветници у саопштењу, њихова делегација хтела је да присуствује промоцији књиге како би поставила питања и суочила аргументе о одговорности за злочине над Србима али су организатори инсистирали да полиција забрани наше присуство, јер право на то очигледно имају само “подобни”.

 

Извор: informer.rs