loading...
Издвајамо Србија

БРУКА И СРАМОТА! ПОНИЖЕЊЕ ВЕКА: Радницима „Гоше“ уплаћено по 100 динара!

Штрајкачки одбор радника Гоше састао се данас са генералним директором фабрике, на којем им је речено да од потписаних договора нема ништа, изјавио је председник тог одбора Милан Вујчић и додао да је радницима уплаћено по 100 динара.

Он је у изјави за Тањуг демантовао наводе неких медија да су радници те фабрике данас својим рукама гурали вагоне, рекавши да их је гурала локомотива.

„Ми нисмо вагоне гурали нашим рукама, вагоне је гурала наша локомотива, коју ми поседујемо као шинско возило. Она је вратила вагоне у нашу фабрику и више не морамо да их чувамо на железничкој станици“, навео је Вујчић.

Он је рекао да су јутрос у пола осам радници фабрике, који су, иначе, у штрајку, имали састанак са генералним директором Милутином Шћепановићем који је тражио да „раде без пара“.

„Он од нас тражи само да радимо без пара, а кад буде имао пара и кад буду излазили производи, он ће да нам да колико буде имао шта и како. Од оног договора који смо потписали са њим он каже да нема ништа и да то можемо да поцепамо. Онда смо изашли на пругу на железничку станицу од девет до десет у Смедеревској Паланци и блокирали путничке возове и после десет сати смо се вратили у нашу фабрику“, објаснио је Вујчић.

Он је истакао да ништа од новца није исплаћено у претходних месец дана.

„Месец дана нисмо имали никаква примања, данас нам је фирма уплатила по 100 динара на жиро рачуне да нам не би блокирали рачуне пошто ништа није уплаћено месец дана. То вам довољно доказује шта се дешава код нас у фирми“, навео је Вујчић.

Он је рекао да сутра неће излазити из круга фабрике, јер је у Смедеревској Паланци 15. јуна традиционални вашар пољопривредних машина.

„Нећемо да сметамо нашим суграђанима, јер су они најмање криви за то, а ни нашим гостима са стране. У петак ћемо сигурно да радикализујемо још више па ћемо да видимо. Блокираћемо неки путни правац или већ нешто слично, све ћемо да урадимо у сарадњи са нашим радницима“, закључио је Вујчић.

 

Извор: Танјуг

loading...