Издвајамо Спорт

ЧОВИЋ: Јајаре нас називале државним пројектом! (ВИДЕО)

Небојша Човић (Фото: Јутјуб)

Председник кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић рекао је да су црвено-бели по окончању сезоне суочени с великим изазовима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Човић је додао да верује да ће успети да их превазиђу уз финансијску помоћ.

„Видим да је у последњих месец дана почело препричавање о растурању. Као што сте видели ми нисмо дали ниједну званичну изјаву нити коментар на ту тему, јер је ту било 99 одсто неистина“, рекао је Човић новинарима на Калемегдану и додао:

„Направили смо добар систем, али није чудно да се добри системи у Србији распадну. Нека осредњост после свега, што се мене барем тиче, не долази у обзир. Или идемо даље, јер никада нисам спуштао лествицу, ја стално подижем лествицу, ма каква она била. Амбиција ми је да подигнемо лествицу, да ли ћемо то успети, више не зависи само од нас“.

Човић је потом појаснио какви су изазови пред клубом.

„Знате да су (Диону) Томпсону, (Нејтану) Волтерсу, (Бранку) Лазићу, (Марку) Симоновићу и пошто вас је тренер (Дејан Радоњић) обавестио да је и њему истекао уговор. Не значи да ће остати, али и да неће остати. То ће бити посао који нам предстоји до негде августа месеца“, истакао је први човек црвено-белих.

„То није кукање, то су реалне чињенице. Мислим, ако будемо успели све да договоримо и наплатимо све дугове које имамо, а то нису дугови од државе, да ћемо направити сасвим нормалну финансијску ситуацију. Ако направимо добре услове, једни изазова који се намеће, је бити први у регионалној лиги и домаћој и узети куп, као и фајнал-фор Евролиге. Људски је да размишљамо о томе, али морамо брзо да радимо. Неки мисле да нам је истекло време после АБА лиге. за који имамо и ми заслуге“.

Човић је рекао да не мисли да је време било да се одмах после освајања Јадранске лиге ради на наредној сезони, као и да има још доста времена за све изазове.

„Нисмо успели то одмах после Јадранске лиге, јер је таква ситуација. Не мислим да је касно и да има времена да се ради у другом делу јуна, јулу, па и у августу. Све ово што смо урадили није пало с неба и није била импровизација“.

Он је подсетио да је од преузимања црвено-белих 2011. године направљен систем у клубу, који је по његовој оцени најбољи у држави.

„Неки ће рећи да је било лако, да смо били државни банкомат. То смо проглашавани од разноразних јајара. То су њихове формулације и шљама. То се тако зове, можда има нека блажа реч. Иза свега тога су стајали и планови и програми и они су сви испуњени. План и програм постоји. У току наредних дана, недеља ћемо изаћи у јавност са тачним и прецизним информацијама о томе какви су нам резултати. Ја сам оптимиста, нисам песимиста и ипак очекујем да испунимо амбиције. Црвена звезда је најбољи клуб у земљи, на основу резултата, а не оговарања, блебетања…“.

Звезда је ове сезоне освојила три трофеја, а Човић је оценио да је ово најуспешнија сезона од 2011. године, кда је клуб био пред гашењем.

„Све невоље смо пребродили и направили породицу која у огромној мери верује у кошаркашки клуб Црвена звезда. Целе сезоне смо били присутни у Европи, али са много мање пара него неки клуб. Око пара ћемо дати детаљне информације. Не могу људе да враћам у школу да неке људе учим шта је УППР, и о законима републике Србије. Српска кошарка се налази у врло специфичној ситуацији и очекујем да се целој кошарци помогне, јер је то најтрофејнији спорт, уз свако уважавање ватерпола, одбојке, али и фудбала, који је покретач спорта у свкаој земљи“.

Подсетио је да је Звезда ове сезоне одиграла 84 такмичарске утакмице и да је на само 17 поражена.

„Није било лако гурати, јер има оних који га гурају надоле. Оно што највише пече је да га они гурају на доле, али ми смо успели да изгурамо и сада смо на врху Олимпа“, закључио је Човић.

Погледајте изјаву Небојше Човића

 

Извор: Б92