Издвајамо Православље

ЧУДО У МАНАСТИРУ ТУМАНЕ: Девојка излечена од РАКА, након читања МОЛИТВЕ

Млада жена из околине Голупца оболела је од рака на плућима и то тешког и компликованог облика.

Њен отац са вером је дошао у манастир. Прочитана је молитва код моштију светог Зосима. На чуђење лекара, Снежана је постала здрава.

Мошти Светог Зосима (Фото: Јутјуб)
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Исцелење ове девојке само је једно од чуда која су се у последње време догодила у манастиру Тумане, који је по народном предању задужбина Милоша Обилића.

О овим чудима, али и самом манастиру за Видовдански број Ало! новина ауторски текст написао је игуман манастира отац Димитрије. Цео текст можете прочитати на Видовдан, у среду 28. јуна, у штампаном издању Ало! новина.

Иначе, под куполама прелепе туманске цркве, почивају два скромна кивота, а у њима непроцењиво благо – чудотворне мошти светитеља, Преподобног Зосима, пустињака са далеког Синаја и Преподобног Јакова, нашег савременика, ученика Св. владике Николаја. Уз њих је и три века стара чудотворна икона Богородице, коју су собом донели и у знак благодарности, српској цркви оставили, руски монаси – емигранти, давне 1918. године. Молитва крај ових светиња, сведочанства су многа, мења животе људи. И тако вековима…

 

Извор: Ало.рс