Издвајамо Србија

ДА ЛИ ЈЕ ОВО МОГУЋЕ? Почиње обука специјалних јединица за фонтану

Фонтана на Славији је прва којом ће се управљати преко посебног компјутерског софтвера, који је инсталиран у Београду

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Радници ЈКП „Београдски водовод и канализација“ мораће да прођу специјалну обуку како би могли да управљају новом музичком фонтаном на Славији, на коју је потрошено невероватних 1,8 милиона евра!

Наиме, директор овог предузећа Драган Ђорђевић изјавио је јуче да фонтана на београдском тргу Славија за њих представља посебан изазов, због чега су његови радници чак почели са специјалном обуком како би успели да управљају овим новим „симболом Београда“, како га називају градски челници.

– Фонтана на Славији је прва којом ће се управљати преко посебног компјутерског софтвера, који је инсталиран у Београду. Екипа наших радника пролази ових дана посебну обуку.

Музичка фонтана има сензоре који аутоматски прилагођавају режим рада у случају јачег ветра, али и уграђене грејаче, тако да ће зими радити на температурама до -20 степени – рекао је Ђорђевић, који се захвалио Граду Београду што је ово предузеће добило на управљање музичку фонтану.

Иако баснословно скупо, ово распевано чудо се покварило пре два дана и почело да расипа воду на све стране, тиме угрожавајући саобраћај.

Одмах по отварању прошлог понедељка на великом светском сајту за електронску трговину Алибаба појавиле су се информације да се фонтана слична београдској може купити за само 200.000 евра. Међутим, одговор на питање на шта је потрошено 1,8 милиона евра, који је јавност затражила од Града Београда, још увек нисмо добили.

 

Извор: Курир