Издвајамо Србија

ДАЧИЋ ОДБРУСИО ШУТАНОВЦУ: За смрт Панића одговорни кабинет и странка Бориса Тадића – питај САШУ ЈАНКОВИЋА!

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Први потпредседник владе Ивица Дачић упитао је данас лидера ДС Драгана Шутановца зашто о убиству Ранка Панића не пита, пошто очито неће Бориса Тадића, тадашњег омбудсмана Сашу Јанковића који се тим случајем уопште није бавио и подвукао да је директна одговорност на кабинету тадашњег председника Србије и Демократске странке

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дачић је рекао да као министар унутрашњих послова никада није одобрио употребу силе на скупу јула 2008. године када је убијен Ранко Панић.

– Поводом изјава Шутановца о мојој одговорности за смрт Ранка Панића, желим да подсетим јавност да, као министар унутрашњих послова, никад нисам одобрио употребу силе против демонстраната на том скупу, да је полиција поступала по налогу директора Милорада Вељовића и оперативног штаба уз директну координацију са кабинетом тадашњег Председника Србије и шефа Бироа – рекао је Дачић у изјави достављеној Тањугу.

Како је навео као министар чак није од стране полиције ни био информисан да је угрожен зивот Ранка Панића.

– Такође, наложио сам након тога забрану употребе гумених метака и формирао радну групу да испита све околности погибије Панића, која је дошла до снимка на којем се види како жандарм удара Панића. Утврђено је да је рец о нишком одреду жандармерије – подсетио је Дачић.

Према његовим речима убрзо после тих догађаја кабинет Тадића је наложио да се за команданта жандармерије постави Братислав Дикић, који је тада командовао нишким одредом.

Наводи и да му полиција и Тужилаштво никада нису доставили име жандарма који је претукао Панића, од чега је он касније преминуо.

– Толико о томе, директна одговорност је на кабинету тадашњег председника Србије и Демократске странке – категоричан је Дачић.

Он је рекао да пошто очито неће да пита Тадића, што Шутановац о томе не пита човека кога је подржао на председничким изборима Сашу Јанковића, који је тада био заштитник грађана а није се, подвлачи Дачић, бавио Панићем.

 

Извор: Танјуг