Издвајамо Србија

ДАЧИЋ ПОСЛАО БРУТАЛНУ ПОРУКУ ХАРАДИНАЈУ: Рамушу извињење само ако не добије ручак у Забели!

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Београд — В.д. премијера Ивица Дачић изјавио да ће се Рамушу Харадинају извинити једино ако не добије редован ручак у Забели. Вучић: Боље да не причам шта мислим.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, лидер Алијансе за будућност Косова и кандидат за премијера Косова Рамуш Харадинај изјавио је да би Ивица Дачић и Александар Вучић требало да се извине због злочина почињених на Косову.

„Човек за кога постоје тоне и тоне доказа да је учествовао у најтежим злочинима против Срба на Косову и Метохији сада тражи да се Србија извини“, изјавио је за Спутњик министар спољних послова Ивица Дачицћ.

„Коме да се извинимо? Харадинају, коме је место у затвору, на дугогодишњој робији? За шта да се извинимо? За то што не одустајемо од тога да предочимо целом свету да он који је учествовао у злочинима мора да буде процесуиран и да заврши иза решетака“, реаговао је Дачић.

Или можда, наставља у истом тону Дачиц́, треба да се извинимо за поруке Харадинаја да ће, уколико постане премијер, да настави оно што је радио као припадник терористичке ОВК и да ће „велику Албанију“ да прошири до Ниша.

„Можемо само, као земља која поштује права затвореника, да му се накнадно извинимо, уколико не буде имао редовне оброке у Забели или у неком од затвора“, закључио је Дачић за Спутњик.

Реаговао је и председник Србије Александар Вучић, који је на конференцији за медије, упитан да прокоментарише Харадинајеву изјаву, рекао: „Зашто да се извиним?Нисам ја починио злочине. Он је чинио злочине. Он и његови људи су клали, убијали, одсецали главе…“

„Чудан смисао за хумор, не знам о чему говори човек“, додао је Вучић. Према његовим речима, сваки злочинац увек себе оправдава нечим што је тобоже неко други радио, а тај други нема везе с тим. Боље да не кажем шта мислим о томе, јер ћу онда свашта рећи“, закључио је Вучић.

 

Извор: Б92 / Танјуг