Издвајамо Спорт

ДЕЛИЈЕ ЋЕ ПОБЕСНЕТИ: Караџићеве речи о Звезди изазваће револт код навијача црвено-белих (ВИДЕО)

Фудбалски клуб Партизан данас је организовао коктел у Краун плази, а повод је била освојена дупла круна.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Један од присутних на коктелу јесте и бивши председник Фудбалског савеза Србије и Партизана, Томислав Караџић.

Прво је причао о шансама репрезентације да се нађе на Светском првенству у Русији:

– Има још да се игра. Тек следи међусобни дуел Велса и Аустрије, па Велса и Републике Ирске, ми са једнима и другима, тако да је још увек такмичење неизвесно. Ако будемо мало боље играли, ићи ћемо у Русију.

Прокоментарисао је и посету на трибинама:

– Најлепше је што се вратила публика. Ми смо се мучили, сем онога кад смо отишли на Светско првенство у Јужну Африку, након тога је била слаба посета. Ово јуче је био празник.

Упитан да ли постоји могућност да се понови случај „Ђенова“, Караџић је рекао да му се чини да ће све бити позитивно:

– Треба бити обазрив, али ми изгледа да је то стављено под контролу. Државни органи су се укључили, резултат смо видели.

Потом је на ред дошло и питање – колико је Томислав Караџић заслужан за Партизанову дуплу круну, што је бивши први човек ФСС и Партизана искористио да Звезди „обори алиби“:

– Неки клубови у тим причама траже алиби. Волео бих да један судија, а жив сам и они су живи, каже да сам му некада рекао да некога зауставља или некоме помаже. Већ деценију Звезда нема тим, има проблема унутрашњих, и док то не реше биће им криви ФСС и сви други. Ја им желим да изађу из кризе, и да једном, кад буду много боље играли и на домаћој и на европској сцени, те проблеме оставе иза нас.

Што се тиче „помоћи“ Партизану…

– Ја имам добар однос са бившом и садашњом управом. Дошао сам да прославимо дуплу круну, али не помажем им. Избегавам те приче да ја из позадине покушавам да управљам клубом. Добра је управа, добри људи, дошао је добар тренер, а ја им желим да стигну до групне фазе Лиге шампиона, рекао је Караџић, да би на крају, кроз шалу, додао да ће на наредном дербију тражити да седи на обичној столици, пошто је на последњем мечу вечитих ривала Караџића чекала фотеља.

 

Извор: Стефан Смуђа / hotsport.rs