Издвајамо Србија

ДОБИЛА КУЋУ У НАСЛЕДСТВО, ПЛАТИЛА ДУГ ЗА СТРУЈУ АЛИ ЖИВИ У МРАКУ: ЕПС јој тражи да плати трошкове…

Фото: Јутјуб

Иако је С. Ш. платила цео дуг за потрошену електричну енергију, надлежни из филијале ЕПС-а одбијају да њен стамбени објекат поново прикључе на мрежу. Разлог – више него апсурдан!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, житељка Мачванске Митровице С. Ш., након смрти родитеља, наследила је, заједно са кућом, и дуг за електричну енергију у износу од 82 хиљаде динара.

Без речи она тај дуг, који је наведен и на званичном рачуну њеног покојног оца, уплаћује и захтева од надлежне филијале ЕПС-а да се стамбени објекат поново прикључи на електро мрежу.

Присутни службеник то одбија наводећи да треба да плати и судске трошкове у износу од 58 хиљада динара, а на примедбу С. Ш. да није било судског процеса, службеник је упућује на своје надређене, наводи сремскомитровачки портал Митровица.инфо.

Како каже С. Ш., након тога је телефоном разговарала са извесним Окановићем, правником у шабачкој филијали ЕПС-а чијем подручју припада електромрежа у мачванском подручју, но овај јој крајње нељубазно спушта слушалицу наводећи да нема времена за разговор са њом.

С друге стране, службеница из агенције која се бави наплатом дугова, обавештава је да је њена агенција добила налог да покрене судски процес против оца С. Ш., но управо због чињенице да је реч о покојнику, тај процес није ни започет, те према њеном тумачењу – нема ни говора о некаквим судским трошковима.

С.Ш се сада се врти у зачараном кругу између службеника ЕПС-а који, по свему судећи, не признају ни државне законе, нити правила пословања сопствене компаније. Иако је платила целокупан дуг према Електродистрибуцији, намећу јој се и обавезе о којима је нико није обавестио никаквим рачуном или другим званичним документом.

„Нека ми покажу тужбу коју су поднели против мене или мог оца, и ја ћу платити и тај дуг“, јавно позива надлежне у ЕПС-у уверена да та тужба није ни поднесена, те према томе није ни било трошкова уз њу. С друге стране, како наводи, преостаје јој само да са овом уценом упозна и руководство ЕПС-а у Београду како би и они имали увид у начин рада и размишљања њихових подређених на терену.

 

Извор: Курир.рс/митровица.инфо, М. Миливојевић