Издвајамо Србија

ГЕЈ АКТИВИСТА ПРЕДРАГ АЗДЕЈКОВИЋ: Циљ „Параде поноса“ у суботу је да нам Вучић испуни оно што је обећао..

Геј активиста Предраг Аздејковић рекао је да је циљ Параде поноса која ће се одржати у суботу у Београду да подсети на обећање Владе на чијем челу је био Александар Вучић да ће се правно регулисати истополне заједнице.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Желимо да подсетимо Владу Републике Србије на обећање које дала ЛГБТ заједници у Србији, а то је да ће правно регулисати истополне заједнице и питање промене докумената за транс особе и да ће показати нулту толеранцију према насиљу над ЛГБТ особама. Кад су ова обећања у питању, Влада Александра Вучића није учинила скоро ништа осим што их је донела, те се надамо да ће их Влада Ане Брнабић испунити – рекао је Аздејковић за портал Еспресо.

Он је истакао да ће новој влади коју води Ана Брнабић бити подршка већине у парламенту.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

– Влада Александра Вучића нам је обећала правно регулисање истополних заједница и то свакако очекујемо. Ана Брнабић сама, без подршке већине у скупштини и подршке већине грађана Србије неће моћи да легализује геј бракове и усвајање деце… тако да ја видим ту пуно посла за ЛГБТ активисте да створе ту подршку да то буде могуће – истакао је Аздејковић.

Извор: Курир.рс/Еспресо.рс