Издвајамо Србија

ХАОС НА ШИПТАРСКОМ ФЕСТИВАЛУ У БЕОГРАДУ: Заветници ПРЕКИНУЛИ ПЕРФОРМАНС у коме српски војник СИЛУЈЕ Албанку!

БЕОГРАД –  Чланови Српског сабора Заветници прекинули су вечерас перформанс у Дома омладине у Београду, на фестивалу „Мирдита – добар дан“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

Неколицина чланова Заветника успели су да уђу у салу у којој је трајао перформанс који алудира на силовање Албанке од српског војника и исказали су протест због великоалбанске пропаганде у Београду.

 

Заветници су свој протест исказали певајућу песме о Косову и Метохији, држећи слике злочинаца ОВК и сканидирали „Косово је срве Србије“ након чега је перформанс прекинут, а организатори и гости су се повукли у други део Дома омладине.

Портпарол Заветника Милица Ђурђевић рекла је да је недопустиво да се у центру Београду одржава промоција „непостојеће аутохтоне косовске културе“ и да је једини културни траг који су Албанци оставили на Космету јесу порушене српске светиње.

 

Она је подсетила да Албанци желе да Србима одузму културну баштину на Косову и Метохији и да је тај фестивал у склопу те албанске стратегије.

– Сматрамо да је недопустиво да се у центру Београда четврти пут за редом организује фестивал „Мирдита – добар дан“ који има за циљ промоцију независног Косова и представљање некакве аутохтоне косовске културе, која не постоји, нити је икада постојала.

 

На списку највећих спонзора овог фестивала се налазе најутицајније испоставе атлантистичких центара моћи на Балкану, међу којима су – фондација браће Рокфелер, амбасаде САД и Норвешке, Косовска фондација за отворено друштво, па чак и Министарство културе, омладине и спорта тзв. ”Републике Косово”. Сами организатори су прозападне невладине организације познате по изразито антисрпским ставовима и антиуставном деловању – рекла је она медијима.

Она је позвала државне органе да спрече долазак Атифете Јахјага.

– Позивамо државно руководство да откаже гостопримство бившој председници тзв. Косова, Атифете Јахјага, јер би њен долазак значио понижење свих жртава српског народа, достојанства свих грађана Србије, али и деградацију нашег државног суверенитета и интегритета. За Заветнике је њен долазак апсолутно неприхватљив и ми ћемо се борити свим легалним и легитимним средствима да тако нешто спречимо.

 

Ђурђевић је указала да је изложба усмерена и на приказивање наводних српских злочина над албанцима на Космету док у потпуности игнорише српске жртве.
Заветници су приредили и изложбу фотографија Срба страдалих у терористичким акцијама ОВК. Окупљенима се обратила

 

 

Извор: Курир.рс/ правда.рс