Издвајамо Србија

МАРТИНОВИЋ НАПАО РАДЕТУ: Како вас није срамота да блатите Вучића, а вукли сте га за рукав да вас не испоручи Хагу! (ВИДЕО)

Председавајући Верољуб Арсић одредио је вечерас петоминутну паузу како би спречио да се полемика шефа посланика СНС Александра Мартиновића и посланице СРС Вјерице Радете претвори у лични обрачун

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Радета је говорећи о избору нове владе рекла да Александру Вучићу то што је освојио велики број гласова не даје за право да се меша у рад мандатарке Ане Брнабић и да говори ко ће бити министар, те да га баш брига шта каже онај кога је предложио за мандатара.

На критике Радете, Мартиновић је упитао Радету како је није срамота да тако говори, наводећи да су радикали Вучића „вукли за рукав“ и подсетио оне који га називају „бахатим“ и наводе да подноси рачуне представницима НАТО-а да је Вучић узео у зашиту троје посланика СРС и рекао да неће бити испоручени у Хаг.

Знате шта, како вас није срамота? Невиђене притиске је трпео, али неће да испоручи три грађанина Србије за које сматра да нису криви. Знате ви Радета каква је улога Вучића, ја сам виђао по ходницима како га вучете за рукав и питате га да ли сте сигурни у Србији – рекао је шеф посланика СНС.

После завршетка паузе, Радета је одговорила Мартиновићу да њу не штити Вучић него закон и решење Вишег суда у Београду, наводећи да је одлука била таква да нема правног основа за изручивање.

Поручила је да њој, као ни било ком радикалу, не треба заштита Вучића, те навела да посланик треба да говори на начин на који сматра да треба, али да је изношење неистина грубо вређање достојанства и Скупштине и ње као посланице.

Мени рећи да сам вукла Вучића за рукав да га молим за нешто… нисам се ја изнервирала, немам разлога да будем нервозна, али ради се о нечему што не бих урадила ни у мом највећем лудилу – каже Радета.

Након тога председавање седници је преузела председница парламента Маја Гојковић која је рекла да је очигледно да се Радета изнервирала, те да је могла да види како је другим посланицима када им неко каже нешто што им се не допада.

Наводећи да она и Радета припадају различитим политичким странкама, Гојковић је рекла су зато међусобне границе толеранције врло танке.

Погледајте како је изгледао дуел између посланика Вјерице Радете и Александра Мартиновића

 

Извор: Танјуг / Србија јавља