Издвајамо Србија

ХАОС У СКУПШТИНИ! Шешељ открио да је Брнабићка и алкохоличар, експозе посвећен дигитализацији, а пола Србије нема

Након излагања експозеа мандатарке за састав нове владе Ане Брнабић, посланици су почели расправу о избору нове владе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Гојковићева је раније рекла да очекује да расправа о избору нове владе траје два дана, те да ће мандатарка са својим кабинетом положити заклетву у петак, 30. јуна, пре подне.

Лидер радикала Војислав Шешељ је на почетку расправе рекао да има документацију о „прекршајима“ која је раније починила Ана Брнабић.

„Имате ли пријаву да сте возили под дејством алкохола?“, питао је Шешељ, на шта је мандатарка климнула главом.

„Ето, потврдила ми је, али јој ја то не замерам“, рекао је Шешељ, а потом је навео да ће Брнабићева, уколико постане премијер бити у сукобу интереса.

СКОТ СТИГАО НА ЗАСЕДАЊЕ

У Скупштину Србије стигли су и амбасадори појединих земаља, међу којима је амерички Кајл Скот.

ЖЕСТОК НАПАД САНДЕ РАШКОВИЋ ИВИЋ НА БУДУЋУ ПРЕМИЈЕРКУ

Шефица посланичке групе НС-Покрет за спас Србије Санда Рашковић Ивић каже да је глас за нову владу – глас за уништење Србије.

Рашковић Ивић је новинарима у парламенту казала да је та посланичка група одслушала експозе Ане Брнабић и оценила да је он лишен сваке визије и да не говори о ситуацији у земљи.

– Највећи део посветила је дигитализацији, а пола Србије нема канализацију – рекла је Рашковић Ивић, додајући да је експозе списак лепих жеља, да представља континуитет претходне владе, а то, како каже, значи одустајање од КИМ и наставак безалтернативног пута ка ЕУ.

Рашковић Ивић каже да ће нова влада и даље радити на „поробљавању“ Србије од стране ММФ, што, како сматра, води у „колонијалну будућност“.

Према њеном мишљењу, социјалним питањима, селу, дијаспори, просвети, култури, није посвећена пажња, као ни медијским и слободама уопште, изградњи институција и владавини права.

 

Извор: Србија данас