Издвајамо Србија

ЈАБЛАНОВИЋ С ПИШТОЉЕМ ПРЕТИО СРБИМА ДА ЋЕ ИХ ПОБИТИ: Ово је Косово, ово није Србија, одлепљујте плакате да вас не..

Председник Српске листе Славко Симић изјавио је вечерас да је Александар Јаблановић, лидер Партије косовских Срба, ухапшен након што је у Лепосавићу претио репетираним пиштољем активистима СЛ јер су лепили плакате странке.

„Јаблановић је уперио пиштољ у нашег активисту и почео да виче: ’Ово је Косово, ово није Србија, одлепљујте плакате да вас не побијем‘“, изјавио је Симић.

Како је рекао, наишла је интервентна јединица полиције која је покушала да ухапси Јаблановића, који је почео да бежи, али је потом ипак ухапшен.

„Према нашим информацијама, ипак је савладан, ухапшен и одузет му је пиштољ. Очекујемо да полиција одреди притвор Јаблановићу“, рекао је Симић.

Наводећи да је својим поступком Јаблановић показао колико је србомрзац, Симић каже да у овом тренутку револтирани активисти Српске листе протестују испред зграде полицијске станице.

Шеф регионалне оперативе КПС-а за север Косова Жељко Бојић потврдио је да су Јаблановић и његова супруга ухапшени синоћ и да је код њих нађен пиштољ.

„Након до сада спроведених истражних радњи установљено је да је Александар Јаблановић у алкохолисаном стању. Екипа за увиђај је на лицу места, а приведени се налазе у просторијама КПС-а Лепосавић ради предузимања даљих мера“, рекао је Бојић.

 

Извор: Танјуг