Издвајамо Србија

ЈОВАНОВ ЗАПРЕТИО ПОСЛАНИЦИМА СНС-а: Ако гласате против избора Ане Брнабић – постајете опозиција!

Београд — Потпредседник СНС Миленко Јованов изјавио је да ће посланици напредњака и њихови коалициони партнери бити део опозиције ако буду гласали против Ане Брнабић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Упитан очекује ли да сви посланици СНС гласају за Ану Брнабић или ће им се замерити ако гласају „по савести“, Јованов је рекао да је потпуно обрнуто, односно да по савести гласа онај ко гласа за избор Ане Брнабић.

„Свако из СНС ко мисли да гласа против, од савести нема ни ‘с’. Јер шта би гласање против Вучићевог предлога заправо значило? Значило би да неки људи подржавају избор Александра Вучића да баш они добију посланички мандат и тада, по њиховом суду, Вучић, наравно, добро процењује“, рекао је Јованов за данашњи „Блиц“.

Он је додао да за такво понашање нема разумевања јер оно показује лицемерје и непоштовање и председника дрзаве, али и СНС чији су, макар формални, чланови.

„Зато сматрам да свакоме ко тако размишља треба омогућити да на наредне изборе лепо изађе сам, па нека покаже колико вреди“, додао је Јованов.

На констатацију да је Драган Марковић Палма одмах рекао да неће гласати за Брнабићеву, Јованов каже да је то пре свега одлука Марковића и његове странке.

„Гласање за избор Владе, уз гласање за буџет, јесте кондицио сине ква нон да би нека странка била део владајуће коалиције. У том смислу, мислим да ће сам господин Марковић и његова странка својим гласањем одредити своју позицију, односно да ли су део владајуће већине или су у опозицији“, истакао је Јованов.

 

Извор: Танјуг