Издвајамо Србија

ЛИ МАНЧАНГ НАЈАВИО ОТВАРАЊЕ 3 ВЕЛИКЕ ФАБРИКЕ У СРБИЈИ: Правиће електричне аутомобиле који ће се извозити у цео свет

Фото: Јутујуб

Амбасадор Кине у Србији Ли Манчанг рекао је да ускоро у Србију долази једна кинеска компанија која жели да отвори фарбику електричних аутомобила.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је у Панчеву, где се налази са председником Србије Александром Вучићем на примопредаји кинеске донације Војсци Србије, у вредности од око 900.000 евра, говорио о најави доласка три велике кинеске компаније у нашу земљу.

Како је рекао, прва која би требало да дође јесте компанија за производњу гума, која је уједно и четврта по величини у свету.

“Директор те компаније долази 22. јуна из Франкфурта у Београд, тачно у поноћ”, рекао је Ли на шта је Вучић додао: “Примао сам Турске после један, примићу и Кинеза у пола 12-12”, рекао је.

Друга компанија, како је рекао, долази из провинције Хуна.

“Директор те компаније већ је био у Београду, и он држи обећања. Ради се иначе о компанији која у тој провинцији има рудник злата и заинтересована је за РТБ Бор”, каже он.

“Трећа компанија жели да дође у Србију и са српским партнером отвори заједничку компанију која би правила електричне аутомобиле који би се продавали у целом свету”, каже Ли.

Вучић је на то одговорио да би то за Србију била бајка.

 

Извор: Б92