Издвајамо Србија

КРВНИК ОПЕТ ДИВЉА И ПРЕТИ! Харадинај: На непријатељство Србије одговорићемо непријатељством!

Рамуш Харадинај, председник Алијансе за Будућност Косова, чланице једне од две велике коалиције која се назива „ратном“ и „коалицијом мрака“, чији је и кандидат за премијера на предстојећим изборима 11. јуна на КиМ, не пропушта прилику за нападне Србију, коју сматра непријатељем

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У предизборном интервјуу агенцији Анадолија, Харадинај, којег Србија потражује због монструозних злочина над српским и неалбанским становништвом током последњим сукоба на КиМ, каже да ће Приштина наставити дијалог са Београдом само ако Косово буде испоштовано као „суверена, независна држава, призната од великог броја држава“.

У супротном, поручио је, ако се Србија, како каже, буде понашала непријатељски, Косово ће узвратити реципрочно.

У дијалогу ће, додаје, заступати интересе Косова и одлуке Скупштине.

– Ми не мислимо да наставимо дијалог само због дијалога, ми смо за дијалог уколико смо потпуно испоштовани онакви какви јесмо. Признаћемо само оне који нас признају, поштоваћемо само оне који нас поштују – навео је Харадинај, који коалицију којој припада већ сматра победничком.

Говорећи о његовом задржавању у Француској четири месеца по потерници Србије, Харадинај каже да се осећа „задовољно својом улогом у време рата за слободу Косова“.

Неће се, каже, потчинити Србији ни у којем смислу.

Србија је, додао је, осудила и бившег председника Француске Жака Ширака за ратни злочин током последњих сукоба на Косову.

– Реализација потернице из 2004. од правосуђа које је осудио и њихов председник Ширак хирац је срамота за Француску, за било коју земљу. Они нису ставили у затвор њиховог председника Ширака, док су себи дозволили да ухапсе бившег премијера једне земље, изабраног од народа, то је велики апсурд – рекао је Харадинај за Анадолију.

 

Извор: Танјуг