Издвајамо Србија

ЛЕГИЈА ПРЕПАО ПРИСУТНЕ У СУДНИЦИ: Дао знак кроз стакло, у том тренутку устала његова супруга …

У Специјалном суду данас на оптуженичкој клупи био је и Звездан Јовановић

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оливера Јовановић (49), супруга Звездана Јовановића (52), осуђеног за убиство премијера Зорана Ђинђића, и њена пријатељица правница Биљана Николић ушле су јуче заједно у судницу Специјалног суда, иако се спекулисало да између атрактивне плавуше и некадашњег заменика команданта припадника „Црвених беретки” постоји нешто више.

Јовановић је био срећан када је у публици видео своју супругу и Николићеву, које су седеле једна до друге и повремено се грлиле у судници, па се сав срећан окретао и слао им срца.

– Звездан је био срећан када је видео своју црвенонокосу и плаву жену – кроз смех је рекла Николићева за лист и истакла да са Јовановићем није у љубавној шеми.

Први пут у суд је јуче дошао и Јовановићев син Немања (23), што је осуђеног за убиство српског премијера посебно обрадовало. У судницу је на пола сата јуче скокнула и Александра Ивановић (43), супруга Милорада Улемека Легије (49), осуђеног за атентат на Ђинђића, са којом је он кроз стакло комуницирао мимиком.

До ње је седела и његова мајка Наталија, а онда им је Легија на паузи дао знак да иду кући.

Суђење за побуну „Црвених беретки” у новембру 2001. јуче је одложено за 28. јун због предлога Легијине одбране да се на суду суоче лидер ЛДП Чедомир Јовановић и сведок сарадник Дејан Миленковић Багзи у вези са различитим изјавама датих у вези са протестом.

Суд ће да одлучи о предлогу за саслушање Милана Веруовића, телохранитеља Зорана Ђинђића.

 

Извор: srbijadanas.com / телеграф.рс