Издвајамо Србија

МИЛА 005 ЗНА КАКО СЕ НАПРЕДУЈЕ: Без дана стажа постала конзул Србије у Стокхолму!

БЕОГРАД – Мила Опалић, наводно блиска Социјалистичкој партији Србије, после само неколико дана рада у Министарству спољних послова, добила је премештај у Амбасаду Србије у Стокхолму!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

#jogging #spring2015 #running #menssanaincorporesano ????

Објава коју дели Mila Opalic (@mynameismila_____) дана

Опалићева је, подсећа лист, својевремено била на једној од високих позиција у ЈП Србијашуме, одакле је прешла у МСП, а сада се спрема да се отисне у дипломатију.

–  Мила у МСП ради нула година, нула месеци и 5 дана. Успело јој је што мало коме пође за руком. Сели се у Стокхолм на место конзула – првог саветника – каже извор листа додајући да није завршила Дипломатску академију, те да се место конзул – први саветник сврстава у групу високих звања, само две позиције испод амбасадора.

Извори листа додају и да је „ненормално да неко ко је јуче дошао у МСП добије ту позицију“, као и да то радно место носи високу плату.

– Сигурно неће примати испод 2.500 евра и не више од 4.000 – каже извор листа.

Блиска пријатељица Дачићеве миљенице

Опалићева, иначе, важи за блиску пријатељицу Иване Петровић, миљенице шефа српске дипломатије Ивице Дачића и некадашње високе функционерке СПС, познате по скандалима и тучом са некадашњом партијском колегиницом Дијаном Вукомановић.

 

Извор: Курир.рс/Блиц/Ивана Мастиловић Јаснић