Издвајамо Регион

МИЛО ПРЕСРЕЋАН НАКОН УЛАСКА У НАТО ТВРДИ: Бољи живот више није жеља, суседи, могуће је…

Фото: Јутјуб

Подгорица — Чланство у НАТО значи да европски квалитет живота за Црну Гору више није ставка на листи жеља, изјавио је лидер Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши премијер Црне Горе је рекао да је то сатисфакција за званичну црногорску политику вођену у последње две деценије, али и подстицај за регион, јер показује како је једна од најмање развијених држава Балкана сада искористила шансу.

„Са овим црногорским чланством у НАТО, мислим да додатно обезбеђујемо нашу стабилност и стварамо претпоставку за динамичан демократски, економски развој. Истовремено, мислим да указујемо суседима да је то могуће“, поручио је Ђукановић.

Он је навео да то није само „празна прокламација“, већ да су отворена врата и НАТО и Европске уније заиста реална шанса и да је, до јуче једна од најмање развијених држава у овом региону, искористила ту шансу и прошла кроз та прва врата, пренео је Прва ЦГ.

„Верујем да ће са таквом поруком, пре свега страним инвеститорима, обезбедити не само недостајући капитал него недостајуће искуство, знање у области технологије и у свим другим областима и да ћемо успети да обезбедимо пожељни темпо економског раста у Црној Гори, а самим тим и пожељни темпо укупног друштвеног развоја и новог квалитета живота за наше грађане“, рекао је Ђукановић.

Црна Гора и формално је постала чланица НАТО, након што је делегација предвођена премијером Душком Марковићем, предала инструменте ратификације Северноатлантског уговора подсекретару Томасу Шенону.

 

Извор: Танјуг