Издвајамо Србија

ММФ ПОРУЧИО СРБИЈИ: Нема ништа од повећања плата и пензија!

Шеф делегације Међународног монетарног фонда (ММФ) Џејмс Руф изјавио је данас да повећање плата и пензија сада није тема и да ће се о томе разговарати током наредне посете.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Повећање плата и пензија није сада тема, већ ћемо о томе разговарати приликом следеће посете, када будемо разговарали о буџету за наредну годину – рекао је Руф новинарима пред почетак састанака у Народној банци Србије.

Он је истакао да српска економија расте, али и да тај раст мора да буде бржи.

– Радимо на томе како тај раст да убрзамо и како да буде користан за све грађане – истакао је Руф.

Пленарним састанком, одржаним данас у Народној банци Србије, почели су званични разговори представника Србије с мисијом Међународног монетарног фонда.

Мисија ММФ-а, коју предводи Руф, борави у Београду од 22. јуна до 5. јула поводом седмог разматрања резултата у спровођењу актуелног стендбај аранжмана Србије, а биће обављене и консултације по члану ИВ Статута ММФ-а.

У оквиру седмог разматрања актуелног стендбај аранжмана, биће сагледана реализација обавеза договорених економским програмом, остварени резултати фискалне политике, као и мере економске политике које ће бити спроведене у наредном периоду.

Посебна пажња у разговорима биће посвећена спровођењу свеобухватних структурних реформи које треба да допринесу даљем отварању нових радних места и постизању одрживих и високих стопа привредног раста.

Претходна, шеста ревизија аранжмана одобрена је у децембру прошле године.

 

Извор: Vestionline.com