Издвајамо Србија

На Вучићеву инаугурацију долазе све саме убице и србомрзци!

Александар Вучић и Томислав Николић Фото: Јутјуб

Београд – Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да ће изузетно велики број званичника из света доћи на његову инаугурацију у петак, што, како каже, показује колико поштовање ужива Србија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је навео да ће доћи председник Словеније Борут Пахор, председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић, сва три члана Председништва БиХ, председник РС Милорад Додик, премијерка Жељка Цвијановић, председник Савета министара БиХ Денис Звиздић.

Такође, очекује се долазак председника Црне Горе Филипа Вујановића, Македоније Ђорђа Иванова, можда и премијера Зорана Заева.

За премијера Албаније Едија Раму каже да неће моћи да дође због избора.

„Очекујем аустријског канцелара Кристијана Керна, премијера Мађарске Виктора Орбана, потпредседника Бугарске, представника Румуније… Кина шаље потпредседника Свенародног кинеског конгреса што председник Сји иначе не чини, Москва Димитрија Рогозина, а долази и близак сарадник белоруског председника Александра Лукашенка“, рекао је Вучић.

Бројни председници парламената такође ће бити гости Београда, а на питање кога шаље Немачка, Вучић каже;

„Ангела Меркел и Франк Валтер Штајнмајер шаљу као свог изасланика бившег канцелара Герхарда Шредера, што је огромна част за једну земљу.“

Како је додао, у Београд долази и шеик УАЕ Бин Зајед, а о каквој утицајној фигури у свету се ради говори то што се он већ неколико пута састао са Трампом, а са Путином пет-шест пута ове године.

Очекују се и премијер Грчке Алексис Ципрас, министарка одбране Италије, шефови дипломатија многих земаља…, комесар за проширење Јоханес Хан..

„То говори све о Србији. Невероватно је какво поштовање Србија добија тиме. Биће то изванредан дан за Србију. То показује како се рад, труд и марљивост народа исплати, а како очување територијалног интегритета и суверенитета може да донесе праве резултате“, закључио је он.

И сви бивши српски председници су добили позив, неки ће доћи ,неки не, каже Вучић, наводећи да мисли да ће Војислав Коштуница бити одустан, да је позвао и Борисава Јовића, Милана Милутиновића…

 

Извор: Танјуг