Издвајамо Спорт

НИКО КАО СРБИЈА – ДЕЛФИНИ ОСВОЈИЛИ ПЕТО ЗЛАТО У НИЗУ: Ни четири гола форе није било довољно Италијанима у финалу СЛ

Ватерполисти Србији не дају трон, пети пут у низу су шампиони Светске лиге, пошто су у финалу победили Италију са 10:9 (1:4, 2:0, 5:2, 3:2 )

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је делфинима 11. златна медаља на 16 издања Светске лиге, пета у низу, а укупно 13. у овом такмичењу. Није било лако, али су пулени Дејана Савића наставили доминацију, већ пет година седе на трону Светске лиге. 

Губила је Србија 4:0, али су наши момци направили чудесан преокрет за 5:4.  Митровић, Пијетловић и Прлаиновић серијом од 3:0 су смањили на 4:3. Потом је Суботић изједначио па преокренуо на 5:4. Могао је Рашовић да нас одевен на 7:5 након контре, али није успео. Срећом, то нас није коштало, Митровић нам је у финишу треће четвртине донео вођство од 7:5. Италијани су пришли на гол минуса, а онда је 13 секунди пре краја четвртине Филиповић левицом разнео мрежу „азура“ за 8:6 пред последњу деоницу.

Било је драме у финишу, прокоцкали смо два гола више. Италијани су серијом 2:0 прво поравнали на 8:8 у последњој четвртини, а онда је Фињоли преокренуо на 9:8. Пијетловић нас је потом вратио у игру, а онда и донео нови преокрет 9:8 на два минута пре краја утакмице.

„Азури“ су новим голом најавили трилер финиш  (9:9), међутим, севнула је нова мајсторија Пијетловића  за коначних 10:9 и ново злато Србије.

Бронзану медаљу освојила је Хрватска, победом над САД са 10:4. 

СРБИЈА – ИТАЛИЈА 10:9 (1:4, 2:0, 5:2, 2:3)

СРБИЈА: Г. Пијетловић, Суботић 2, Рашковић, Ранђеловић, Ћук, Д. Пијетловић 3, Убовић, Алексић, Драшковић, Филиповић 1, Прлаиновић 1, С. Митровић 3, Б. Митровић

ИТАЛИЈА: Дел Лунго, Ди, Фулвио 3, Ђито 1, Фињоли 3, Мирарки, Велото, Нора, Гало 1, Ренцуто, Бодегас 1, Аикарди, Бертоли, Воларевић.

 

Извор: Информер.рс