Издвајамо Србија

ОБЈАСНИТЕ НАРОДУ: Како Брнабићка која има двојно држављанство уопште може да обавља високу државну функцију?

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Србија је једна од ретких земаља у свету где не постоје законска ограничења када је у питању обављање високих државних функција од стране људи која имају двојна држављанства.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министарка и мандатар за састав нове владе Ана Брнабић поред српског има и хрватско држављанство па се поставља питање основне етике и морала јер обављање високе државне функције од стране некога ко има и други пасош и то земље која води изузетно непријатељску и антисрпку политику је више него дискутабилно.

Више је него дискутабилна и чињеница да мандатарка Брнабић у Хрватској има изузетно вредно наследство и имовину што отвара пут могућем остваривању утицаја од стране хрватских служби ако тај утицај већ није остварен.

Неће баш бити да је она чиста „Београђанка“ како напредни идиоти тврде јер је веома везана за очевину у Хрватској где одлази редовно и то сваке године.

Колико је уопште министара у садашњој влади који имају двојна држављанства и код кога лежи лојалност тих људи?

То отвара такве безбедоносне и правне проблеме да је то невероватно и са таквом се праксом мора одмах прекинути тако што ће се увести забрана да лица са двојним држављанством обављају било какву државну функцију.

 

Извор: Србија данас