Издвајамо Србија

ОГЛАСИО СЕ И ГЕНЕРАЛ ВЛАДИМИР ЛАЗАРЕВИЋ: Ево шта је рекао о Вулину као новом министру одбране, својим војницима и Хагу

Генерал Владимир Лазаревић отворено је подржао предлог да Александар Вулин буде нови Министар одбране!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вулина познајем лично од краја 2015. године, а његово ангажовање на државним функцијама од раније. Kао грађанин ове земље веома високо ценим ангажовање министра Вулина у решавању избегличке кризе у Србији – казао је генерал Лазаревић и навео које још квалитете будућег министра војног поштује.

– Посебно ценим његов однос према борачком питању, према људима који су својим животима бранили Србију. Зато му најискреније честитам предлог за избор за министра одбране. Желим му успех на овој функцији. Честитам и новој Влади Србије – закључио је Лазаревић.

Подсећања ради, генерал Владимир Лазаревић пуштен је из затвора Хашког трибунала на слободу 2015. године. Он је у затвору издржао две трећине казне од 14 година.

– Имам иза себе десет изгубљених година, зашто? Нисам осуђен за једно конкретно недело, нити моје, нити мојих бораца, њих 70 хиљада, нити за једно дело против живота и имовине, нити за кршење правила ратовања – рекао је тада Лазаревић на нишком аеродрому где му је приређен дочек.

Он се захвалио свима који су га сачекали и нагласио да га је Хашки трибунал осудио само зато што је командовао приштинским корпусом.

– Претекао сам Хашко губилиште, дубоко уверен у правду и истину. Не можете лагати све људи, све време. Извор мог опстанка, било је мојих 600 страдалих сабораца и преко 2.000 рањених – казао је он.

 

Извор: alo.rs