Издвајамо Србија

ОН НЕМА ДУШУ! Директора Јуре су питали зашто је радница оболела од рака добила отказ, његов одговор ће вас шокирати!

БЕОГРАД – Директор корејске компаније Јура, у којој је радница оболела остала без посла, тврди да у томе нема ништа спорно и да нису дужни да јој помогну!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је рекао, та фирма радници Виолети Петровић нису дали отказ, већ јој нису продужили уговор и тиме нису прекршили ниједан закон Србије!

„Компанија врши евалуацију свих радника и одлучили смо да у конкретном случају њој не продужимо уговор после две године, на шта као компанија имамо апсолутно право. Њено здравствено стање нема никакве везе с прекидом наше сарадње“, рекао је генерални директор Јуре Нам Ђин Чои за ТВ Н1.

Преносимо и разговор новинарке с њим, у коме он ниједног тренутка не види ништа спорно у случају о коме бруји цела Србија.

Н1: Ако нема везе са здравственим стањем, с чим има? Да ли је она била лош радник?

Нам Ђин Чои: Ако неко више не може да ради, ми не можемо да запослимо нове људе. То може да буде проблем за саму компанију.

Н1: Управо сте себе демантовали.

И не само то: „Знали су да ми треба још само 4-5 месеци за инвалидску пензију али нису имали слуха за то“, каже Виолета.

Нису имали слуха ни за новчану помоћ за коју их је недавно молила.

Нам Ђин Чои: Зашто ми морамо да дамо новац за то?

Н1: Не морате. Али можете.

Нам Ђин Чои: Али где је логика?

Н1: Да помогнете људима.

Нам Ђин Чои: Али ми имамо 7.000 запослених и не можемо да помажемо свакоме од њих, а свако би то могао да тражи. Плаћамо за порез овој држави веома много, ми смо друштвено одговорна компанија, донирамо здравствене установе. На тај начин помажемо.

Вест о отказу Виолета је добила јуче, у среду, баш на дан инаугурације новог председника државе. Каже „док једном не смркне, другом не сване“ и додаје њој се смркло: „Драго је мени због новог председника, али моја бол је већа“, каже Виолета Павловић.

 

Извор: Курир.рс / Н1