Издвајамо Свет

ОПЕТ ЧАЧКАЈУ МЕЧКУ: Амерички авиони надлећу руске бродове на Средоземном мору

Амерички војни авиони су извели још један извиђачки лет изнад акваторије Средоземног мора у близини сиријске обале, где се налазе руски бродови, пишу руски медији, позивајући се на сајтове који прате кретање војне авијације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Патролни противбродски авион P-8A „Посејдон“ и стратешки извиђачки РЦ-135В, који су полетели са авио-база на Сицилији, односно Криту, извели су извиђачки летове изнад подручја у близини обале Сирије, које је затворено за пловидбу због извођења ракетних лансирања са руских бродовас 23, 28. и 30. јуна.

Бродови „Адмирал Есен“, „Адмирал Григорович“ и подморница „Краснодар“ Ратне морнарице Русије извеле су шест лансирања крстарећих ракета „Калибар“ на објекте терориста организације ДАЕШ у Сирији. Лансирања су била изведена из источног дела акваторије Средоземног мора. Подморница „Краснодар“ је лансирала крстареће ракете из подводног положаја.

Том приликом уништени су контролни пунктови ДАЕШ-а у провинцији Хама. Затим су остаци милитаната и објекти ДАЕШ-а били уништени током ваздушних удара бомбардера Ваздушно-космичких снага.

 

Извор: rs.sputniknews.com