Издвајамо Србија

ПАЛМА О МОГУЋИМ ПОСЛЕДИЦАМА: Па на шта вам ја личим?!

Драган Марковић Палма (Фото: Јутјуб)

Београд — Драган Марковић Палма једини се из актуелне владајуће коалиције успротивио избору Ане Брнабић за премијера, иако су његови посланици гласали „за“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Вучић је потом навео да свако има право на своје ставове, али и да сваки потез у политици доноси одређене последице.

„Не можете да будете и популарни, а и да делите оно што је добро са онима који су повлачили не само популарне потезе. Ако сте у тиму и када се доносе одлуке о смањењу плата, онда је фер да будете у тиму када те плате буду много веће. Није фер да делите то са нама када смо морали да доносимо одлуку својевремено, а да се онда после три месеца хвалите када буду значајно увећане плате, када буду највеће у српској историји“, навео је Вучић.

О каквим се последицама ради, Вучић није прецизирао, истиче „Блиц“.

А да ли се због претњи о могућим последицама Палма предомислио?

„Па на шта вам ја личим“, навео је лидер Јединствене Србије.

Извор „Блица“ наводи да је Марковић спреман на све што би Вучића уверило да подржава актуелну власт, али није спреман да да глас Ани Брнабић, због њене сексуалне орјентације, као и да је обећао председнику Србије да ће гласати за сваки закон који нова влада пошаље у Скупштину Србије и све друге њене потезе.

Уколико СНС одлучи да повуче најдрастичнији корак, а то би било раскид сваке сарадње са ЈС, доводи се у питање и опстанак Палминог савеза са социјалистима.

„Марковић мисли да може да не гласа за Брнабићеву, а да подржава Вучића и владу. Све своје активности сада заснива на томе да се ‘п’ровуче’. То је тешка позиција за владајући коалицију, да такву једну недоследност прихвати. Уколико ту буде дошло до заоштравања односа на линији СНС – ЈС, упитна је и коалиција са СПС“, каже саговорник београдског листа из владајуће коалиције.

За усвајање Измена закона о министарствима гласало је 157 посланика владајуће коалиције, међу којима 99 посланика СНС, 20 посланика СПС, 10 посланика СДПС и девет посланика ПУПС-а.

Гласању није присуствовао лидер Јединствене Србије Драган Марковић, који је раније најавио да неће подржати избор Ане Брнабић за премијера, али је петоро посланика његове странке гласало за измене закона.

Чим је Александар Вучић предложио Ану Брнабић за мандатара, лидер ЈС Драган Марковић Палма изјавио је да она „није његов премијер“.

 

Извор: Б92 / Блиц.рс