Издвајамо Србија

ПОТПРЕДСЕДНИЦА СНС НАКОН САСТАНКА СТРАНКЕ Обрадовић: Ако не добијемо подршку за Брнабићку, идемо на нове изборе!

У седишту СНС данас је одржан важан састанак на коме се расправљало о подршци избору Ане Брнабић за мандатара Владе Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

По завршетку састанка, председник Србије и лидер СНС, Александар Вучић је рекао како „није било лако“, док је потпредседница СНС Марија Обрадовић рекла да уколико не буде подршке идемо на нове изборе.

Посланици са листе Српске напредне странке подржали су једногласно одлуку председника Србије Александра Вучића да будући премијер Србије буде Ана Брнабић, изјавила је данас потпредседница СНС Марија Обрадовић. Предстоји да се до четвртка провери да ли има 128 гласова подршке за Брнабић.

„Оно што је за нас важно, јесте да је за СНС Србија на првом месту. Уколико не добијемо подршку за Ану Брнабић, уколико не буде било 128 гласова до четвртка, идемо на нове изборе. Нико се томе не радује, мала је вероватноћа, али ни не бежимо од тога„, рекла је Обрадовић и најавила да у Скупштини Србије, до краја ове недеље, креће расправа о формирању Владе Србије.

„Ово за нас није био једноставан и лак дан. Снажно смо подржали одлуку Александра Вучића да премијерка буде Ана Брнабић. Треба обавити још разговора, било је данас различитих ставова“, додала је она.

Састанку у седишту Српске напредне странке данас је присуствовало око 100 људи, неки су били спречени да дођу. Према речима Обрадовић, они су се лично изјашњавали о подршци Брнабић.

„Многи, рекла је, нису били одушевљени предлогом Брнабић за мандатара, али су одлучили да јој поклоне поверење због Вучића. Многи такође нису били за веће учешће СПС у влади, како је то предложио председник Србије и лидер странке“, рекла је Обрадовић.

 

Извор: Курир