Издвајамо Спорт

ПУКЛО КАО БОМБА: Црвена звезда остаје без носиоца игре? (ФОТО)

Информације из добро обавештених извора говоре да ће Црвена звезда остати без капитена и дугогодишњег члана стартне петорке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Све већи број екипа у Европи завршава своја првенства, а већ се мисли на ростере за наредну годину и учешће у Евролиги. Један од њих је Бамберг, који је освојио титулу у Немачкој и већ сада прави конструкцију тима за следећу сезону.

Како ће тим Андрее Тринкијерија напустити највероватније Николо Мели, специјализовани кошаркашки портал ‘Спортандо’, али и познати новинар Дејвид Пик, најављују да у капитену Црвене звезде Луки Митровићу виде идеалну замену за Италијана.

Митровић је ове сезоне доста био на удару критика навијача Црвене звезде, али је ипак као стартни крилни центар носио црвено-бели тим до 16 победа у Евролиги, одбране титуле у АБА лиги и финала Суперлиге Србије.

Дејан Радоњић је имао велико поверење у њега и он му је, и поред пар проблема са повредама вратио са седам поена, 5,4 скокова и 2,5 асистенције по утакмици.

Поред Митровића, као ново појачање Бамберга спомиње се и Брус Тејлор из Бајерн Минхена. Обојица би требало да потпишу трогодишње уговоре са прваком Немачке.

Лука Митровић је у Црвену звезду стигао 2012. године из Хемофарма и за то време подигао је прегршт трофеја као капитен клуба са Малог Калемегдана.

 

Извор: hotsport.rs