Избори Свет

РОБЕРТС ПОРУЧИО ПУТИНУ: Скини рукавице и запрети ратом Америци, они само СИЛУ разумеју!

Неки амерички идиот од пилота је оборио сиријског ловца који је нападао положаје Исламске државе, чиме је потврђено да Вашингтон не да се не бори, него штити Исламску државу, своју агентуру коју су Обама и Хилари послали у Сирију да збаци сиријску владу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Генерал Мајкл Флин је у једном ТВ интервјуу открио да су Обама и Хилари, и поред његовог приговора, као директора Обавештајне агенције Министарства одбране САД, „намерно одлучили“ да Исламску државу пошаљу у Сирију.

Бестидно лагање

Претварање Вашингтона да се бори против Исламске државе је изговор за учешће Вашингтона у сиријском сукобу. Русија и Иран су у Сирији легално, позвала их је легална власт. Американци се у Сирији налазе непозвани, као ратни злочинци. По међународном праву, истом међународном праву које прописују сами Американци, покренути агресију на земљу која те ничим није угрозила је – ратни злочин.

Дакле, да би био у Сирији, Вашингтон мора да се претвара да се бори против тероризма, а не да га подржава, као што чини. Ова лаж је више пута демаскирана, али сада је и један амерички пилот доказао да су САД у Сирији присутне да би могле да пружају подршку свом агенту, Исламској држави. Чак ни проститутка Мегин Kели више не прича да искрено верује да се Вашингтон бори против Исламске државе.

Путину не требају рукавице

Путину би било много боље да се мане рукавица и недвосмислено каже: „Ако ‘оћете рат, имаћете га за пола сата“: И Русија би, одмах, била схваћена озбиљно.
Путин је државник којем се дивим. Али и он игра погрешну игру. Уместо што само парира агресији Вашингтона, он сам би требало да буде агресивнији, приморавајући Европу и Вашингтон да дођу њему на ноге и траже решење.
Путин, вођа слободног света, не би требало да буде у дефанзиви пред пропалим вашингтонским олошем у зло огрезлим.

Руси, Сиријци и Иранци то знају од почетка. Међутим, вести њихових државних агенција немају пролаз код западних проститутки и корпоративних медија, тако да је лаж Вашингтона о борби против Исламске државе опстројавала све док је идиот од америчког пилота није скинуо заједно с сиријским ловцем и његовим пилотом.

Остаје питање да ли је заиста амерички идиот од пилота учинио што је учинио јер је умислио да је „топ ган“, или је то била смишљена провокација неконтролисаног дела војно-безбедносног комплекса да се започне сукоб између САД и Русије.

Али Вашингтон ће и даље лагати. Бестидно. Бестидно лагање је једина ствар у којој је Вашингтон добар.

Лагаће да није амерички идиот, него „ловац коалиције“, тј. неко други на америчком Ф-18, оборио сиријски авион.

Нисмо то били ми. Или ће тврдити да је оборени сиријски авион пре тога извео напад на жене и децу, склониште за трансродне особе и породилиште за жене што су их силовале Асадове „бруталне трупе“. Још један ратни злочин Вашингтона ће бити спинован у јуначку одбрану невиних жртава – по групама, по потреби.

Али остаје питање да ли је заиста амерички идиот од пилота учинио што је учинио јер је умислио да је „топ ган“, или је то била смишљена провокација неконтролисаног дела војно-безбедносног комплекса да се започне сукоб између САД и Русије и тако затре свака могућност да Трамп почне да ублажава сада изузетно напете односе с Русијом. Јер у питању је 1,1 билион долара будшета за одбрану и безбедност из џепа америчких пореских обвезника.

Ми не знамо да ли је пилот поступио на своју руку или по наређењу.

Али знамо да, шта год било, код Руса није добро примљено. Министарство одбране РФ је данас (19. јуна – прим. прев.) саопштило да жали због одлуке „америчке команде, јер представља намерно кршење америчких обавеза по основу меморандума о избегавању инцидената и безбедности авио-летова током операција у Сирији, потписаног 20. октобра 2015“.

Прекршили споразум

Kолико то споразума са Русијом Вашингтон треба да прекрши пре но што Руси схвате да је потписивање споразума са Вашингтоном бесмислено? Хоће ли се Руси једном дозвати памети? Амерички Индијанци нису никада. Американци немају народне пословице, али лепо каже један натпис на мајици: „Наравно да можеш веровати америчким властима. Питај Индијанце.“

Али можда су Руси најзад схватили да је сваки споразум са Вашингтоном у најбољем случају безвредан, ако већ није смртна пресуда. Руско Министарство одбране саопштило је данас да је Русија зауставила све интеракције са САД у оквиру Меморандума о превенцији инцидената на небу изнад Сирије.

Осим тога, руско Министарство одбране је саопштило да ће руска противракетне одбрана пресретати сваки авион у области дејстава руских Ваздушно-космичких снага у Сирији, тј. „у областима где руски авиони обављају борбене задатке на небу изнад Сирије, сваки летећи објекат, укључујући млазне авионе и беспилотне летелице међународне коалиције које открије западно од реке Еуфрат, биће праћени од руске ваздушне и копнене одбране као ваздушни циљеви“.

Другим речима, по руски, Русија је прогласила зону забране летења изнад свих области у Сирији у којима дејствују руске и сиријске оружане снаге. Сваки уљез у тим областима ће бити скинут с неба. Без обзира био амерички, израелски, чији год, има да га нема.

Пошто Русија, а не Вашингтон, има ваздушну премоћ у Сирији, потребно је да само једном америчком пилоту настрада гузица па да морони из Вашингтона буду приморани или на повлачење, или да направе грешку. А с обзиром на већ доказану глупост и охолост, Вашингтон ће погрешити.

Јер у Вашингтону не постоји интеллигенце (у дословном, али и значењу обавештајна делатност – прим. прев.).

Само ароганција и охолост. У Вашингтону проведох четврт века, са најтупљим светом на кугли земаљској.
Очекујем да ће победити Русија, јер интелигентно руководство има Русија, а не Вашингтон.

Иако мислим – можда погрешно, нико не зна све – да је Русија крива што се сиријска криза развила до ове мере.

Русија и Сирија би одавно победиле да Русија победу није проглашавла прерано, и повлачила се, да би морала опет да се врати, све због вечите наде да ће постићи споразум с Вашингтоном. У ствари, показало се да је споразум с Вашинтоном руском руководству важнији од победе у рату или било чега другог.

Вођа слободног света

Без обзира на доказе за супротно, руско руководство се уби верујући да је могуће постићи споразум Русије и Вашингтона о заједничкој борби против тероризма. Kаква глупост.

Па тероризам у руској Чеченији је подстакао Вашингтон. Изгледа да руско руководство не схвата да нема независних терориста. Испада да се руско руководство нада да ће направити савез за борбу против тероризма са земљом која тероризам користи као оружје против Русије!

Шта мисли Русија, чему служи план неоконзервативаца за покоравање Сирије и Ирана ако не даљем распиривању тероризма у самој Русији?

Путин је образован, јак и способан државник. Можда и једини изван Kине. Јасно је да на Западу таквог нема, Запад је, што се државника тиче, пустиња.

Нема сумње да је Путин и моралан државник, да се рату начелно противи и да жели најбоље свакој држави. Међутим, жртвујући предност – сваки пут када је оствари, а зарад бесмислице каква је споразум с Вашингтоном – успева једино у томе да Вашингтон увери да је слаб, да је само још један у низу „лидера“ које ће Вашингтон превеслати.

Русија и Иран су у Сирији легално, позвала их је легална власт. Американци се у Сирији налазе непозвани, као ратни злочинци.

Дакле, „споразум с Вашингтоном“ је погрешна рачуница, рачуница која води у рат. Путину би било много боље да се мане рукавица и недвосмислено каже: „Ако ‘оћете рат, имаћете га за пола сата“: И Русија би, одмах, била схваћена озбиљно.

Путин је државник којем се дивим. Али и он игра погрешну игру. Уместо што само парира агресији Вашингтона, он сам би требало да буде агресивнији, приморавајући Европу и Вашингтон да дођу њему на ноге и траже решење.

Путин, вођа слободног света, не би требало да буде у дефанзиви пред пропалим вашингтонским олошем у зло огрезлим.

 

Извор: Magacin.org