Издвајамо Србија

РУСКИ МЕДИЈИ: Владе Дивац добио паре од Сороша да прими Косово на Олимпијске игре!

Владе Дивац, прослављени српски кошаркаш (који је највећи део играчке каријере провео у америчкој НБА лиги), сада председник Олимпијског комитета Србије, не престаје да изненађује глупостима и наступима против сопствене државе и организације на чијем је челу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дивац је потписао документ којим је дата сагласност Олимпијског комитета Србије да сепаратистичка самопроглашена држава Косово учествује на Олимпијским играма – иако је дуго говорио да се то неће догодити и да Косово може само уз Србију да се појави на ОИ, касније је изјаву променио и убеђивао јавност у Србији да ће Косово само под заставом Олимпијских игара моћи да се појави. Међутим, када је то од њега тражено, он је потписао документ о сагласности Србије да се Косово појави самостално на ОИ.

Пред почетак ОИ у Рију, извређао је кошаркашку репрезентацију Србије, и то током боравка у Сједињеним државама – стао је у одбрану америчких кошаркаша и америчке репрезентације.

Недавно ухаковане информације о раду Сорошевих организација и филијала указују на то, да је Дивчева фондација на Сорошевој листи за донације и да је добила 2,5 милиона долара, отприлике у исто време када је он потписивао сагласност за учешће сепаратистичко-терористичке самопроглашене државе Косово на ОИ.

На вебсајту фондације, поред сарадње са комерцијалним банкама, видљиво је истакнута и информација о сарадњи са организацијом УСАИД.

Једно од малобројних логичних објашњења за овакво беспризорно понашање председника Олимпијског комитета Србије би могло да буде поседовање америчког пасоша и обавеза према Сједињеним државама. У том случају, потребно би било испитати да ли је Владе Дивац у Србији у сукобу интереса и да ли уопште задовољава све услове да би био председник Олимпијског комитета Србије.

 

Извор: Катехон.ру / Дневни журнал