Издвајамо Свет

САД УПОЗОРИЛЕ ДАМАСК: Русија узвратила и показала Трампу средњи прст

Истог дана када су САД упозориле да Дамаск припрема хемијски напад у Сирији, Русија је у своју војну базу Хмејмим позвала „диктатора“ Башара Асада. Тако је Москва америчком председнику Доналду Трампу показала средњи прст, пише Daily Mail.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

И док су Американци алармирали да сиријски председник Башар Асад припрема нови хемијски напад „путинове снаге“ позвале су  „диктатора“ да посети руски авио-базу, пише Daily Mail, истичући да је Русија на тај начи Трампу „показала средњи прст“.

У ваздухопловној бази Хмејмим Асада су дочекали званичници ВКС Русије. Током посете разговарао је са начелником Генералштаба ОС РФ Валеријем Герасимовим. Појавили су се и снимци како се пење у пилотску кабину ловца Су-35, истиче Daily Mail.

И све се то догодило баш када је Пентагон саопштио да је открио да Дамаск „активно припрема“ хемијски напад. Одбрамбени ресор САД, истиче гласило, дало је тим саопштењем на тежини неколико сати раније издатом упозорењу из Беле кућеда ће сиријска власт „платити високу цеу“ уколико реализује такав напад, подсећа гласило.

Те оптужбе и упозорење САД означиће даље повећање напетости у земљи у којој Америка за борбу против Исламске државе користи Курде и сиријске Арапе, а Русија и Иран, како се наводи, раде на подршци председника Башара Асада који је стекао превагу у дуготрајном грађанском рату, преноси портал телевизије RТ на руском.

 

Извор: Руска реч