Издвајамо Свет

СЕВИМ ДАГДЕЛЕН ТВРДИ: Циљ ЕУ је да Србију натера да се одрекне Косова!

Севим Дагдален ( фото:Јутјуб)

Европска унија гура политику проширења у запећак и настоји да потисне утицај Русије на Балкану, док се од Србије очекује да одустане од Косова, каже за „Дојче веле“ посланица немачке Левице Севим Дагделен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Циљ је да се Србија примора да одустане од Косова, и зато се користе приступни преговори. И ту ЕУ повређује сопствене критеријуме. Такав наступ институција ЕУ није утемељен ни у чему, јер и даље постоје чланице ЕУ које не признају проглашену независност Косова“, рекла је она.

Са тим у вези, Дагдаленова сматра да је проблематично што ЕУ недвосмислено не осуди великоалбанске планове.

Годинама је, како каже, окретана глава и пред растућим исламистичким утицајем на Косову кроз пројекте саудијских мецена.

Тешко је, према њеним речима, отети се утиску да се користе сва средства како би се потиснуо руски утицај на Балкану, да се пре свих Србија сурва у нове сукобе, да се руским пројектима постави што више балвана на пут, што је очигледно на примеру гасовода „Јужни ток“.

„Да кажем јасно: ЕУ покушава да примора Србију на одустајање од Косова и учешће у хладном рату против Русије. Па и онда би било потпуно неизвесно да ли би Србија заиста приступила ЕУ“, каже немачка политичарка.

 

Извор: rs.sputniknews.com