Издвајамо Србија

СКАНДАЛОЗНО! ИМА ЛИ ПРАВДЕ У СРБИЈИ?! ОДБРАНА МИТРОВИЋЕВОГ СИНА: Андреа Бојанић је сама крива за своју смрт!

Браниоци Александра Митровића рекли да је настрадала девојка претрчавала улицу на црвено и да брзина којом се кретао оптужени није узрок несреће.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

БЕОГРАД – Тројица бранилаца Александра Митровића (23), сина власника телевизије Пинк Жељка Митровића, изјавила су јуче у уводном излагању да ће током суђења доказати да он није крив за изазивање саобраћајне несреће у Устаничкој улици у којој је 18. јула 2013. страдала Андреа Бојанић (17).

Они су навели да је тинејџерка сама крива јер је претрчавала улицу.

– Доказаћемо да брзина којом се кретао није узрок несреће, већ непрописно понашање пешакиње, која се кретала док је на семафору било црвено светло за пешаке, а зелено за њега – рекао је Митровићев бранилац Мирослав Маринковић.

Тортура над окривљеним

Исти адвокат навео је и да не стоји друго кривично дело, непружање помоћи повређеном, јер је Андреа била мртва на месту. Митровић је, подсетимо, после несреће побегао, а полицији се предао неколико сати касније.

– Настрадала је имала такве повреде од којих је смрт била тренутна. Није јој било могуће указати помоћ – рекао је Маринковић, покушавајући да објасни да то што је Митровић побегао нема значаја за поступак.

Други бранилац, адвокат Боривоје Пајовић, протестовао је због великог интересовања јавности за „једну обичну саобраћајку, каквих има на хиљаде“.

– Овај предмет подигнут је на ниво ексклузивости и тероризма. Направљен је преседан тортуре над окривљеним. Овде се вероватно не суди Александру Митровићу, већ ко зна коме. Апсурдна је тврдња тужилаштва да је брзина фактор удеса јер је јасно да је поступање девојке довело до несреће – рекао је Пајовић.

Жонглирају доказима

Заменица првог основног тужиоца Милена Божовић одбацила је тврдње одбране да брзина, као и то што је Митровић побегао нису важни за поступак, наводећи да још није утврђено које је боје било светло на семафору у тренутку када је несрећна Андреа закорачила на пешачки.
– Када се окривљени одвезао са места несреће, није могао да зна да ли је девојка жива или не – објаснила је тужилац.
Саша Петровић, очух покојне девојке, који је истовремено и заступник њене мајке, био је огорчен тврдњама одбране.
– Они жонглирају доказима и покушавају да их изврну како им одговара – рекао је он.

КУРИР НОВИНЕ