Издвајамо Србија

СРПСКА ВОЈСКА НА НОГАМА – ДИКОВИЋ НАРЕДИО: Изненадна провера снага за хитно реаговање Војске Србије

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић наредио је ванредну, ненајављену проверу оперативних способности дела стално ангажованих снага и снага за хитно реаговање Војске Србије, која ће трајати до 27. јуна на више локација у земљи.

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, провера је почела у суботу, а за време њеног трајања биће проверавана спремност јединица да у најкраћем року одговоре на постављене задатке у оквиру предвиђених сценарија кризне ситуације.

„У оквиру вежбовних активности биће реализовано решавање различитих борбених супозиција са извођењем специјалних дејстава, извршење ваздухопловне подршке, а провераваће се и оспособљеност за интервенцију ка угроженим објектима, одбрану од изненадног напада на објекат или рејон размештаја јединице“, наводи се.

Додаје се да је циљ провере сагледавање степена оспособљености и унапређење оспособљености и борбене спремности јединица Војске Србије за реаговање на могуће евентуалне ризике и претње по безбедност.

Провера оперативних способности почела је узбуњивањем дела јединица Специјалне бригаде, које се налазе на обуци у летњим условима на Власинском језеру и интервенцијом ка угроженом објекту.

У наставку је обављена провера снага за интервенцију ка угроженим објектима на бази „Језерска Махала“, објекту „Горњи Вртогош“, као и на бази „Југ“ код Бујановца уз ангажовање снага ојачања састављених од специјалних тимова који су ваздушним путем превезени са Власинског језера на базу „Југ“.

 

Извор: rs.sputniknews.com