Издвајамо Регион

СТОТИНЕ ЉУДИ НА ЈАДРАНУ НУДИ БЕСПЛАТНО ЛЕТОВАЊЕ: Балкан се ујединио, а одушевићете се кад чујете разлог!

Фото: Јутјуб

Она лепша, хумана страна друштвених мрежа свако мало нам покаже да још увек има људи који су спремни да се боре да и другима буде боље. Тако се ових дана једна сјајна иницијатива муњевитом брзином проширила Јадранском обалом. Кренула је из Простира на Брачу, под слоганом „Није у шолдима (новцу) све“ с циљем да осигура бесплатан боравак на мору породицама из целог региона који имају децу с потешкоћама у развоју.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

Изнајмљивачи са срцем

 

За само две недеље од оснивања Фејсбук група „Изнајмљивачи са срцем“, броји више од 5.000 чланова и стотине власника апартмана дуж Јадрана који бесплатно нуде своје апартмане.

Врата својих домова деци с Дауновим синдромом и аутизмом и њиховим родитељима, отворили су Инес и Жељко Главинић и почасни конзул Босне и Херцеговине у Новом Јужном Велсу Ђемила Талић Габриел, са супругом Крисом Габријелом.

 

„Захваљујући мојој комшиници из Неума, Инес Главинић, сазнала сам за акцију и одмах се прикључила групи „Изнајмљивачи са срцем“ и понудила бесплатан смештај породицама које имају децу са Дауновим синдромом и аутизмом. У року од 10 минута од постављања поста на групу стигле су ми бројне поруке и апратман је био попуњен до краја октобра, а ускоро очекујемо и прве породице“, прича Талић Габријел која се већ годинама бави хуманитарним радом.

 

У њеном дому ће боравити 10 породица из разних делова БиХ, Мостара, Сарајева, Прњавора, Бањалуке.

 

У апартманима Жељка Главинића ће током овог лета боравити три породице из БиХ. Каже да се он и његова супруга нису ни на тренутак двоумили треба ли да се придуже групи и понуде бесплатан смештај.

 

„Моја супруга је на друштвеним мрежама сазнала за акцију и одмах смо одлучили да је подржимо. Једноставно срце вуче, мораш да помогнеш. Добили смо више од 100 захтева, али нажалост у могућности смо да примимо само три породице, јер су апартмани већ раније резервисани. Верујем у хуманост мојих суграђана и надам се да ће још многи отворити своја врата овим породицама чији је живот свакодневна борба против предрасуда и незнања“, наглашава Главинић.

 

Иза ове иницијативе стоји једна „обична“ жена с острва Брач, Вјера Матулић, која се цео живот бави хуманитарним радом, али из сенке.

 

Пре две недеље, када је одлучила да оснује Фејсбук групу, није ни могла да замисли оволику подршку јавности и толики број људи који су спремни да понуде бесплатан смештај.

 

„Мислила сам да ће бити одлично и ако се јави пет изнајмљивача и понуди бесплатан смештај. Тако да је ово ван свих мојих очекивања. Оно што ми се много мање свиђа јесте што је моје име доспело у јавност, једноставно на то нисам навикла и није ми пријатно. Да поново све почињем, знам да никада не бих открила своје име и презиме“, прича Вјера и додаје како јој је, пошто је акција узела маха, била жеља да се повеже и са издавачима из Црне Горе, а први су се већ јавили.

 

Извор: Курир.рс / buka.com