Издвајамо Регион

ТАЈНИ ДОСИЈЕ РУСKИХ СЛУЖБИ: Заев окружен криминалцима, плаћају га да напада Србију и прави хаос!

Најмање шест опасних криминалаца, који контролишу тржишта наркотика и илегалног оружја, блиски су сарадници македонског премијера Зорана Заева… Преко њих одржава везу са агентима америчке ЦИА.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шиптарски плаћеник Зоран Заев, који је подржан од западних моћника недавно силом преузео функцију премијера Македоније, окружен је опасним мафијашима који контролишу тржиште наркотика и оружја! Заев преко ових људи одржава контакте са агентима ЦИА и активно ради на изазивању хаоса на Балкану.

До ових шокантних информација дошла је руска тајна служба, чији подаци указују на то да се најмање шест опасних криминалаца налази у најужем кругу сарадника Зорана Заева.

Готово сви они имају подебеле досијее, осуђивани су за најтежа кривична дела и на вези су са екстремистима са Kосова!

Дрога и оружје

Према речима наших извора, који су имали увид у поверљив извештај руских обавештајаца, један од кључних Заевљевих сарадника је Албанац Захир Бећири Чауш.

– Бећири је 2016. осуђен на две године затвора због фалсификовања докумената којима су неки чланове владе Николе Груевског лажно приказани као власници рачуна у швајцарским банкама. Умешан је и у прислушкивање телефонских разговора Груевског. Иначе, ожењен је сестром од стрица Зорана Заева… – преноси Информеров саговорник, истичући да је Бећири задужен за „везу“ Заева и шефице македонског специјалног тужилаштва Kатице Јаневе, чије су везе с представницима ЦИА „озбиљно документоване“.

У најужем кругу око Заева је и Џељадин Јусуфи, познат по надимку Џони од Мојанци.

– Јусуфи се везује за шверц оружја и трговину наркотицима у подручју Арачинова, предграђа Скопља где претежно живе Албанци. Он одржава добре односе с екстремистима на Kосову. Заев је пријатељ и са још неколико нарко-босова: Албанцем Накиом Халимијем, Бошњаком Харуном Хаџибулићем и Дејаном Трајковским, познатијим као Близнак – открива наш извор и наставља:

– Трајковски је прошле године ишао у Приштину како би с албанским „бизнисменима“ договорио финансирање СДСМ. Само од њих Заев је добио више од десет милиона долара за кампању, уз посредство америчких агената у Приштини. Заев везу с подземљем и САД одржава и преко Дејановог брата Данијела Трајковског, трговца оружјем који је чест гост америчког дипломате Kурта Гундерсона – објашњава саговорника Информера.

И док се Заев није оглашавао, бивши шеф ВБА Момир Стојановић каже да је у стручним круговима познато да је албанска мафија у тесној вези са агентима САД.

– Баш као и неки људи из врха црногорске власти, Албанци на Балкану одрађују део прљавих послова за Американце. То су разлози због којих САД подржавају власт у Црној Гори и Македонији, као и независност Kосова. Огроман новац од трговине наркотицима, оружјем и белим робљем користи се за обарање нелојалних режима и изазивање криза – тврди Стојановић.

Мафијашки клан

Пензионисани генерал Божидар Делић истиче да су шиптарски мафијаши из Македоније и са Kосова увек били блиски сарадници.

– Покровитељ су им америчке службе. Русима није тешко да прате трговину оружјем, јер је број земаља произвођача ограничен. С друге стране, то се прати и преко новчаних токова. Обично су америчке фирме носиоци посла и оне узимају кајмак… – закључује Делић.

 

Извор: Информер