Издвајамо Спорт

ВЕЛИКИ ЗАОКРЕТ: Мркела и Милојевић најавили ТЕКТОНСКЕ ПРОМЕНЕ у ЗВЕЗДИ (ВИДЕО)

Црвено-бели почињу припреме за нову сезону 9. јуна.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Фудбалери Црвене звезде од данас имају новог тренера и спортског директора. На дужност су ступили Владан Милојевић и Митар Мркела и најавили велике промене у клубу са стадиона „Рајко Митић“.

– Ова сезона није ни прва ни последња у којој је Звезда остала без трофеја, али ћемо учинити све да неке ствари буду боље. После анализирања постојећег играчког кадра поставићемо краткорочне циљеве, а разговори о евентуалним појачањима биће приоритет у наредних месец или два. Касније ћемо се определити за дугорочне циљеве. Форсирање младих играча је неминовност, то ће бити један од приоритета. Звезда има много талентованих фудбалера која представљају будућност. Учинићемо све да младе играче који долазе изведемо на прави пут, да оставе бар неки траг у клубу – рекао је Мркела уз наду да ће млади играчи, рођени 1999. године напредовати кроз рад са новим тренером Владаном Милојевићем и да ће моћи да конкуришу за место у првом тиму.

– Велики проблем је био то што су најбољи млади играчи брзо одлазили, да нису ни потписивали професионалне уговоре. Ти играчи, рођени 1995. и 1996. године би сада требало да носе игру, али нажалост нису у клубу.

Нови тренер Владан Милојевић није желео да даје велика обећања.

– Верујем у рад, у дисциплину, а остављам другима да причају о мени. Лепо је причати када се дође, а ја бих волео, оног тренутка када не будем више у Црвеној звезди, да се тада прича о мени. Много волим да тренирам, да радим, фудбал је мој живот, и даћу све од себе да пробамо да испунимо циљеве који су зацртани пред нас, иако сам свестан да је као тренер једино што немам, је време. Мислим да деци треба дати шансу. Звезда је велики систем где све треба укомпоновати. Треба наћи и добар тајминг, јер није све у томе да им дамо минуте. Пуно младих играча рано оде у иностранство и после се као полупроизводи врате у српски фудбал. Тежимо фудбалској Европи, али из искуства које ја имам, најважнији је стручан рад са децом. Форсираћемо их, али са друге стране, и они треба да заслуже своје минуте, а не да играју само зато што су талентовани – закључио је Милојевић које ће играче на почетку припрема прозвати у петак, у 11 сати.

Неколико дана касније отпутоваће на Златибор, а прва утакмица у квалификацијама за Лигу Европе биће одиграна 29. јуна.

Извор: srbijadanas.com