Издвајамо Србија

ВУЧИЋЕВА ЖУРКА! За 5.000 званица спремио ШЕСТ ТОНА МЕСА плаћених новцем отетим од пензионера

Припреме за прославу инаугурације Александра Вучића, која је заказана за петак, увелико трају, а председник Србије је одлучио да бројним гостима прикаже део српске историје, и то тако што ће им представити и 17 императора Римског царства (постојало од 27 године п. н. е. до 476 г.) рођених на територији наше државе!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оваквим потезом Вучић жели да се изједначи са славним римским императорима и представи као значајни државник, оцењују саговорници Курира.

– Тог дана ће највероватније бити постављене бисте тих императора, уз кратак опис сваког од њих. Но, о томе, као и о свим другим детаљима, брине комитет за прославу инаугурације, али нема сумње да кључну реч у вези са свим има лично Вучић – каже извор Курира и додаје:

– Осим тога, у Палати Србије, где се свечаност одржава, салони ће тог дана бити тематски уређени, па ће они тако бити у знаку Војводине, Шумадије, истока Србије… Посебно се води рачуна о послужењу, па ће се, рецимо, за тај дан обезбедити око шест тона меса. Занимљиво је да тренутно широм Србије траже и око 200 деце да бесплатно наступе у музичком делу. Иначе, још се не зна колико ће уопште људи доћи, јер су позивнице послате на око 5.000 адреса, док се, према неким проценама, очекује долазак најмање 3.000 особа.

Коментаришући Вучићеву идеју да на инаугурацији прикаже римске императоре, лидер Нове странке Зоран Живковић оцењује да је то само покушај прављења култа личности.

– Инаугурација председника не постоји ни у Уставу, ни у закону, ни у српској традицији. Тако све што се тог дана буде радило представља болесно креирање култа личности, а у то се уклапа и поистовећивање Вучића са императорима – истиче он.

Председник Двери Бошко Обрадовић каже да уопште не сумња да Вучић подсвесно има намеру да себе прикаже као императора новог доба. Ипак, како оцењује, он је само „полтронски намесник у колонији под окупацијом Запада, као Понтије Пилат некад у Јерусалиму“:

– Не постоје реални резултати Вучићеве владе који би могли да буду презентовани као успех и због чега грађани живе боље. Напротив. Зато он спроводи свој ријалити, ствара илузију државе и себе као значајног и способног државника, а суштински је слуга Запада.

Љубиша Прелетачевић Бели

БОЉЕ ДА ПОКАЖЕ МЕНЕ, ШУМАДИЈСКОГ ИМПЕРАТОРА

Вучићу би, уместо римских императора, било боље да гостима на инаугурацији покаже мене, каже Љубиша Прелетачевић Бели.

– Ја сам шумадијски император рођен у Великој Иванчи. О мени ће се више причати него о било ком јунаку са ови‘ простора, али ајде – каже он.

Иначе, Бели је овом приликом председнику Србије понудио и бенд који би могао да забави бројне званице на свечаности 23. јуна:

– Ако треба музика, имам бенд да понудим. То је „Сарму пробо ниси“. Узимају 10.000 евра.

 

Извор: Курир.рс