Издвајамо Свет

ЖАН ЛУК ПОНОВО ОДУШЕВИО СРБЕ: Француски посланик одбрусио ЕУ о Крајини, КИМ, Републици Српској (ВИДЕО)

Француски посланик у Европском парламенту Жан Лук Шафхаузер изјавио је да европски врх мора да оконча политику колективне казне за српски народ који је платио огромну цену у југословенској трагедији са хиљадама мртвих, несталих и избеглих

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Европа мора да призна патње Срба и одговорност ЕУ у том рату и признавању једностраних декларација о независности Хрватске и Словеније. Хрватска нема право да прича о унутрашњим стварима у БиХ, поготово због етничког чишћења у Kрајини 1995. године – нагласио је Шафхаузер, функционер Националног фронта.

Он је за Глас Српске оценио да је референдум о Дану Републике Српске право Републике Српске да посегне за свим легалним стварима у своју одбрану.

– Нико нема право да игнорише легитиман избор народа у Републици Српској. Увек је добро када влада да право гласа народу, а референдум је најбољи инструмент који му се може дати – сматра Шафхаузер.

Он је појаснио да европске институције не воле референдуме, ма где они били одржавани, изван граница ЕУ или у њима, било то у Британији, Мађарској, Украјини, Холандији или у Републици Српској.

– Они одбијају да прихвате право народа да бира своју судбину када је тај избор против такозваних ‘европских вриједности’ или против саме Уније – рекао је Шафхаузер.

Шафхаузер не мисли да је могуће да би руководство Српске могло да се суочи са санкцијама због референдума.

Он је поручио да ЕУ нема право да се меша у унутрашње ствари БиХ, а Српска има право да посегне за свим легалним стварима у својој одбрани.

Шафхаузер је рекао да у Европском парламенту већ има позитивних реакција на поштовање обавеза из реформске агенде у БиХ о путу ка ЕУ, али има доста гласова да буде поништен Дејтонски споразум, као и да БиХ буде централизована и на тај начин умањен пренос надлежности на ентитете, првенствено на Републику Српску.

Ево шта је француски посланик рекао о Kосову и НАТО агресији на нашу земљу!!!

 

Извор: Срна