Издвајамо Србија

ЖЕСТОК СУКОБ ЛИДЕРА ЈС И СПС: Палма побеснео и напао Дачића због Ане Брнабић!

Дачић и Палма се посвађали због Ане Брнабић! Лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма сукобио се са коалиционим партнером и лидером СПС-а Ивицом Дачићем. Разлог бурне расправе била је Дачићева подршка Ани Брнабић, сазнаје “Ало!” из добро обавештених извора.

Loading...

– Палма се жестоко обрушио Дачића. Након што је Дачић казао да ће СПС подржати Ану Брнабић као кандидата за председника Владе, Марковић је потпуно побеснео и напао га. “Издао си ме”, казао је Палма Ивици Дачићу – наводи наш добро обавештени извор.

Да лидер ЈС-а Драган Марковић Палма не намерава да промени своје мишљење када је у питању Ана Брнабић, доказује и његова јучерашње изјава.

Председник Јединствене Србије изјавио је јуче да остаје при ставу да “Ана Брнабић није његов премијер” и тврди да коалиција са Социјалистичком партијом Србије тиме није доведена у питање.

– Нећу гласати за – рекао је Марковић и додао да коалиција са СПС-ом није доведена у питање.

– Имамо добре односе – тврди Палма.

Са друге стране, председник СПС-а Ивица Дачић је у недељу, после главног одбора странке, рекао да ће социјалисти гласати за избор Ане Брнабић за премијера Србије.

Он је казао да са Јединственом Србијом још није разговарао о ставу подршке мандатарки за састав Владе.

На питање да ли то значи да ЈС не даје подршку Александру Вучићу тиме што неће гласати за Брнабићеву Дачић је рекао да не може о томе много да говори, али да сматра “да није такав ниво њихове одлуке”.

– Али мора се водити рачуна о целом контексту, без обзира на персонално питање ко је је мандатар и ко ће бити премијер. Овде су у питању много дубљи и у основи темељитији политички односи него што је само то питање. Тако да свакако и то треба имати у виду – да је реч о предлогу Александра Вучића и да то није питање само Ане Брнабић – казао је Дачић и додао да треба наћи решење тако да коалиција опстане и да се очува политичка стабилност у Србији.

 

Извор: Ало.рс

Loading...
loading...
loading...