Издвајамо Србија

„ЖУЋО“ ЈЕ САД СТВАРНО ПРЕТЕРАО! На Трамповој црној листи и покојни Слободан Милошевић!

Доналд Трамп потписао уредбу коју је пре 16 година донео Буш, чиме се продужава забрана уласка за оне који угрожавају интересе САД

Амерички председник Доналд Трамп је први пут од преузимања дужности потписао извршну одлуку која се односи на западни Балкан, а којом се за још годину дана продужавају такозване црне листе за појединце које је пре 16 година увео бивши председник САД Џорџ Буш. По свој прилици спискови нису ревидирани, јер се међу именима још увек налази покојни председник Србије Слободан Милошевић.

Слободан Милошевић (фото:Јутјуб)

Одлука обухвата и објаву такозване црне листе особа и организација које су под санкцијама САД због кршења Дејтонског мировног споразума и претње националној безбедности и интересима САД.

На тој листи се од почетка ове године налази и председник РС Милорад Додик. На раније објављеном списку су, поред комплетне породице Милошевић, и бивши председник Милан Милутиновић, Радован Kараџић, Биљана Плавшић, Соња Kараџић Јовичевић, Момчило Kрајишник, Љиљана Зелен Kараџић и Александар Kараџић. Ту су, такође, и Милован Бјелица, Љубомир Боровчанин, Стојан Жупљанин, Душко Сикирица, Милан Симић, Сенад Шахинпашић, Хасан Ченгић, Бакир Алиспахић, Љубо Ћесић, Валентин Ћорић, Саво Kрунић, Зоран Петрић и Насер Kељменди.

Буш је 26. јуна 2001. донео уредбу којом се проглашава да интересе САД угрожавају појединци и организације у БиХ, Македонији и на Kосову и која предвиђа низ последица – блокаду имовине, забрану уласка у САД и финансијских трансакција за хашке оптуженике и око 150 особа и организација које се доводе у везу са оптуженицима за ратне злочине, терористичким организацијама или подривањем Дејтонског споразума. На основу одлуке формирана је тзв. црна листа особа и организација с којима је америчкој влади и компанијама забрањено да сарађују, те којима се у САД блокирају имовина и новац.

 

Извор: Kurir / B. B.

Loading...
loading...
Loading...