Издвајамо Спорт

ЗВЕЗДА ЗАПОЧЕЛА СЕЗОНУ ПОБЕДОМ: На Малту са три гола предности (ВИДЕО)

Фудбалери Црвене звезде савладали су Флоријану 3:0 (1:0) у првом мечу сезоне на старту квалификација за Лигу Европе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Црвено-бели су се мучили у завршници пред скоро 20.000 навијача на „Рајку Митићу“, упркос играчу више током целог другог полувремена, али су стекли солидну залиху пред реванш на Малти следеће седмице.

Двоструки стрелац за Звезду био је Ричмонд Боаћи, из пенала у 45. и после корнера у 89. минуту, а у међувремену је погодио Славољуб Срнић у 78. минуту после грешке голмана гостију.

Звезда је доминирала током свих 90 минута против Флоријане, константно кружила око казненог простора и претила Малтежанима, али је имала доста проблема у завршници.

Анђелковић, одлични новајлија Рикардињо, те Срнић и Милић су послали доста употребљивих лопту у казнени простор, али су тешко успевали да надмудре до краја дисциплиноване штопере Флоријане.

Коначно, у последњем минуту првог полувремена Милић бежи Руису који га повлачи с леђа само што је ушао у казнени простор, добија директан црвени, а Звезда пенал. Боаћи са беле тачке постиже први гол у сезони.

Био је то вероватно преломни тренутак меча јер су већ помало фрустрирани црвено-бели коначно успели да убаце лопту у мрежу, а успут су стекли и бројчану предност на терену.

Међутим, ни играч више није олакшао Звезди завршницу. Тим Владана Милојевића је и даље имао проблема да из жестоког притиска избори конкретан резултат.

Црвено-бели су наставили са јаловим нападима, да би на крају стигли до убедљиве победе после корнера Ненада Милијаша и грешака голмана Флоријане.

Џастин Хабер 12 минута пре краја лоше боксује лопту после центаршута Милијаша, право на главу Срнићу који погађа за 2:0 и скида велики камен с леђа домаћину.

Минут пре краја Хабер још једном лоше реагује у свом казненом после корнера са десне стране, а овај пут лопта пада испред Боаћија који поставља коначан резултат.

У четвртак је победу остварио још један српски тим, Војводина је савладала словачки Ружомберок са 2:1, док се од Европе вероватно опростио наш трећи суперлигаш, Младост је на свом европском дебију убедљиво поражена од Интера из Бакуа са 3:0 у Лучанима.

Ток меча:

89′ ГООООЛ! Звезда води 3:0! Нова грешка голмана и одбране Флоријане после корнера Милијаша са десне стране, лопта пада испред гол линије, а до ње први стиже Ричмонд Боаћи и постиже други гол на мечу.

85′ Одлична шанса за Звезду, Боаћи је убацио лопту са леве стране, на другој стативи је у скоку ногом шутирао Милијаш, погодио је играча Флоријане у руку, али је игра прекинута због офсајда Срнића.

78′ ГООООЛ! Звезда коначно погађа из игре. Славољуб Срнић користи очајно боксовање голмана Флоријане после корнера и доноси 2:0.

75′ Судија прави паузу за освеђење играча два тима, у Београду је тренутно 25 степени.

73′ Одличан центаршут са десне стране на другу стативу, Рикардињо не успева најбоље да шутира, лопта завршава у рукама Хабера.

68′ Оба тренера праве прве измене, Милојевић уместо Милића уводи искусног Ненада Милијаша.

61′ Упрскос играчу више на терену, црвено-бели се муче да стигну до другог гола, првог из игре на овом мечу.

52′ Добар шут Стојковића искоа са десне стране казненог са око 15 метара, гађао је супротан угао по земљи, на његову несрећу лопта је само очешала стативу и завршила у гол-ауту.

48′ Боаћи у доброј шанси на старту другог полувремена, извукао је голмана са линије, али не успева да га матира из мртвог угла искоса са десне стране.

45′ Пенал за Звезду и играч више! Руис је повукао Милића са леђа по уласку играча Звезде у казнени простор, због чега је добио директан црвени картон. Ричмонд Боаћи погађа са беле тачке за 1:0!

39′ Нова кација Звезде преко Анђелковића, Боаћи успева да шутира главом у казненом, али траљаво, па голман Флоријане лако купи лопту.

36′ Трећи покушај Доналда ван казненог простора, као и у претходне две ситуације, лопта иде далеко од гола.

27′ Доналд је покупио одбитак испред казненог, имао је изгледну шансу, али је лоше шутирао.

24′ Нова добра шанса за Звезду, Анђелковић опет центрира у казнени, Милић је био сам на пет метара, али је шутирао главом преко гола.

21′ Анђелковић по обичају тражи Боаћија, али сувише високо за нападача из Гане.

14′ Доналд не успева да погоди са око 25 метара, голман Флоријане већ одуговлачи са лоптом.

10′ Најбоља шанса за Звезду, Боаћи је издржао клизећи старт штопера Флоријане, али лоше шутира са 15-ак метара.

9′ Погођена Звездина статива! Аргентинац Варела је изненада шутирао са скоро 30 метара, црвено-бели су имали среће, лопта је окрзнула леву стативу.

6′ Рикардињо убацује из корнера, Савић је покушао у паду, али је лопта завршила поред гола.

3′ Први покушај Звезде, Срнић је убацио лопту на петерац, Рикардињо је шутирао главом и погодио играча Флоријане, тражили цу црвено-бели пенал, али се Финац није огласио.

ЛЕ, 1. коло квалификација:

Црвена звезда – Флоријана 3:0 (1:0)
Боаћи 45п, 89, Срнић 78
Стадион Рајко Митић, 19.823 (15-ак Малтежана)
Главни судија: Матијас Гестранијус (Финска)

Звезда: Манојловић – Стојковић, Савић, Фримпонг, Анђелковић – Доналд, Ле Талек – Срнић, Рикардињо (Аџић 81′), Милић (Милијаш 68′) – Боаћи
Флоријана: Хабер – Балдакино, Пепе, Руиз, Писани, Варела (Кабрал 66′), Најар, Веља, Енрике, Кјеза, Фонтанела.

https://youtu.be/vriayYrDs_c

 

Извор: Б92