Издвајамо Србија

УДАРНА ВЕСТ! ВУЧИЋ НАРЕДИО: Све српске снаге се мобилишу и крећу у Хрватску!

Хитно!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар одбране Србије Александар Вулин контактирао је министарства одбране свих суседних земаља захваћених катастрофалним пожарима и понудио им сву неопходну техничку и материјалну помоћ.

– По наређењу врховног команданта Војске Србије, председника Републике Александра Вучића, министар одбране Александар Вулин контактирао је министарства одбране свих наших суседа захваћених катастрофалним пожарима, Босне и Херцеговине, Хрватске и Црне Горе као и министра полиције Републике Српске и понудио сву неопходну техничку и материјалну помоћ са циљем гашења пожара и спречавања већих последица – истиче се у саопштењу Министарства одбране.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Мобилишу се све расположиве снаге како би помогле у гашењу пожара у земљама региона.

Како се напомиње, Република Србија и њени грађани увек ће бити ту да помогну када је помоћ потребна и да у тешким тренуцима покажу да се на њих може и треба ослонити.

Подсетимо, Далмација је јуче цео дан била у пламену, а јуче у вечерњим сатима ватра је ушла и у сам Сплит, да би тек увече око 23 сата била стабилизована.

Због ватрене стихије у Далмацији, у уторак ујутро ће у том граду бити одржан састанак Кризног штаба којим ће председавати хрватски премијер Андреј Пленковић, а у Сплит ће током дана доћи и председница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић.

Велики пожар букнуо је код Омиша и због лоших временских услова проширио се ка Сплиту, јавили су хрватски медији, наводећи да је пут затворен а да канадери испрва нису могли да полете због ветра.

На подручју Сплитско-далматинске жупаније по врло неповољним условима и помогнути снажним ветром горело је 12 пожара, које гаси око 400 људи са више од 100 ватрогасних возила и уз помоћ канадера и ер-трактора, изјавио је данас ватрогасни командант Сплитско-далматинске жупаније Дражен Главина.

 

Извор: srbijadanas.com