Издвајамо Србија

А ОД МИГОВА СТИЖЕ АМЕРИЧКИ Ф-16? Ево зашто не стижу руски авиони?!

Званична посета председника Србије Александра Вучића Сједињеним Америчким Државама протекла је у атмосфери много бољој од очекиване.

АМЕРИКАНАЦ ОТКРИО ИСТИНУ: Туча није избила због хостесе, већ због флаше којом је Бакари… (ВИДЕО)

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како сазнајемо, највиши функционери америчке администрације са којима се Вучић јуче и прекјуче састао у Вашингтону не само да су подржали нашу политику ‘војне неутралности’ већ су и понудили да под најповољнијим могућим условима Војсци Србије испоруче авионе ‘Ф-16’!

На ‘српском путу’

Како сазнајемо из више одлично обавештених дипломатских извора, званичници САД су Србији понудили могућност војно-техничке сарадње сличне оној коју имају Србија и Русија.

 АМИЏИЋ ЗАПАЛИО РЕГИОН ТВИТОМ О ПОЖАРУ: „Знате ли колико су Хрвати били тужни…“

– Америка је спремна да Србији под најповољнијим могућим условима испоручи авионе ‘Ф-16’… Ништа конкретно није договорено, али је ово јако важна порука за Србију – преноси наш саговорник, који је инсистирао на анонимности.

Званично, нико није желео да коментарише наша сазнања.

УДАРНА ВЕСТ! ВУЧИЋ НАРЕДИО: Све српске снаге се мобилишу и крећу у Хрватску!

Ивица Дачић, министар спољних послова, у изјави за Информер наглашава да Србија води политику добре сарадње са свима.

– Председник Вучић је рекао да ће изнети наше становиште, које представља руку свима пружену за сарадњу. У складу с тим, немамо разлога да мењамо ставове. Опредељени смо за европски пут јер сматрамо да је то у најбољем интересу грађана. С друге стране, имамо и друге стратешке циљеве и приоритете, као што је очување суверенитета и интегритета, принцип „војне неутралности“ и залагање за унапређење односа с традиционалним пријатељима као што су Русија, Кина, Индија и бројне афричке и латиноамеричке земље које нас подржавају по питању Косова – подвлачи Дачић.

СКАНДАЛ У ДНЕВНИКУ РТС-а! ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ ГОРЕ: Дачић представљен као… (ВИДЕО)

Примамљиво, али…

Безбедносни стручњак Милан Петрић оцењује да би понуда америчких авиона била примамљива, али уз опрез.

ПОПОВИЋ – НАЈБЛИЖИ ПРИЈАТЕЉИ ГА НАПУШТАЈУ: Да ли ће Вучић побећи из земље?

– Протеклих година у војску је слабо улагано, а новац из буџета није довољан да бисмо парирали моћним европским земљама. Зато нам је свака врста помоћи добродошла, поготово ако су у питању повољнији услови. Надам се само да та врста помоћи неће бити условљена захтевима који би могли негативно утицати на безбедност државе… – закључује Петрић.

 

Извор: Информер.рс